Serieledaren på besök på Trettondagsafton

Lördag 4 januari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

För Södertälje Kings väntar en riktig utmaning i form av Köping Basket, som gästar Täljehallen på måndag. Efter fredagens vinst mot Borås Basket (92-76) övertog Köping förstaplatsen i tabellen medan Kings, som samma kväll besegrade Djurgården Basket med minsta möjliga marginal (97-96) behåller fjärdeplatsen. 

I matchen mot DIF utgjorde Martin Pahlmblads och Anton Gaddefors trepoängsskytte sammanlagt 30 poäng av Kings 92. Och helt enligt Ludde Degernäs förhoppningar levde Hampus Ramstedt och Adam Karahmetovic upp till förväntningarna och bidrog med viktiga minuter i rotationen (14:54 respektive 17:23 minuter). Kvällens matchvinnare var dock Eric Adams, som stod för 31 poäng, åtta returer och två assists samt matchens viktigaste block av Jeremiah Ingrams skott i slutsekunden. 

 

Kvällens överraskning var att Toni Bizaca värmde upp med Kings, även om han inte spelade någonting. Att klubben diskuterar lösningar är dock ingen hemlighet och i torsdags sade Degernäs: 

 

– Vi jobbar på att hitta ersättare, vi tittar på olika namn och just nu väntar vi också på grönt ljus från styrelsen så att vi kan börja agera och få med spelare, för det är en extrem situation som vi går igenom. Jag tror att det kommer vara en påfrestande period, men nu visar vi hur starka vi är mentalt och ska klara den här utmaningen. Martin, kaptenen, håller huvudet högt.

 

Under dessa omständigheter ställs nu Kings alltså mot serieledande Köping. Lagen har mötts två gånger under säsongen och vunnit en match var, men formstarkast är Köping, som har ett facit på fem raka vinster (totalt 16 vinster och tre förluster under säsongen).

 

– Köping har visat att det kanske är det laget som har spelat mest stabilt tillsammans med Borås under hela säsongen. De har visat att de kan hantera många segment av spelet, både ute på golvet, under korgen, offensivt och defensivt. ”Jotti” (headcoach Panagiotis Nikolaidis) har gjort ett jättebra jobb med truppen tillsammans med ”Chribba” (sportchef Christer Sjögren), värvat ihop laget, säger Degernäs och fortsätter: 

 

– Många pratar om deras amerikaner, men också får vi inte glömma bort Niklas Larsson och tillskottet av (Ernests) Kalve som har gett dem den här rutinen och erfarenheten som behövs för att vara med i toppen. Tuff utmaning, men också att spela på hemmaplan ska alltid ge oss lite extra confidence och förhoppningsvis mot Köping kanske (Charles) Callison kan ge oss några minuter också. 

 

Publiken är en viktig faktor för Kings, så visa ditt stöd genom att komma till Täljehallen på måndag, men observera att matchen börjar 16.04 då det är en helgdag. 

 

Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings