Serbisk supertalang förstärker Telge

Fredag 10 augusti 2018

Telge fortsätter sitt lagbygge, fyllt med unga talanger, med att rekrytera serbiens unga stjärnforward Teodora Turudic. Teodora är född 1999 och och kommer från den serbiska ligafyran Radivoj Korac där hon förra säsongen snittade 11 poäng, 6 returer och 26 minuters speltid per match.

I sommarens U20-EM där Serbien vann silver hade hon en stor del i framgången och snittade 12 poäng och 6 returer på nästan 29 minuters speltid. 

- Jag är väldigt exalterad över att vi i Telge är nästa steg för Teodora och att vi fått förtroendet att vidareutveckla en sån talang säger coach Viktor Bengtsson. Jag tror att hon kommer - precis som våra andra unga talanger - göra avtryck direkt i den svenska ligan. Hon har dimensioner i sitt attackspel som imponerar. Skottet från trepoängslinjen ska vi utveckla fortsätter Bengtsson.

Teodora ansluter till laget efter den 20 augusti.

Telges första hemmamatch är den 30 september mot Mark Basket.

 

 

Relaterade nyheter

 • Teodora trivs i Telge

  Skrivet 2018-10-17

  Teodora Turudic, från Serbien, är en av nykomlingarna i årets Telge Hon har fått en bra start på säsongen och nu fått belöning i form av en landslagsplats.

  Läs mer
 • Enpoängsförlust efter jämn match i uppförsbacke

  Skrivet 2018-10-14

  Matchen mot Norrköping Dolphins blev som väntat betydligt tuffare och jämnare än Telge Baskets två tidigare och efter några sista skälvande matchminuter kunde Norrköping till slut vinna med 69-68. Flest ...

  Läs mer
 • Fler bilder

  Styrkemätning mot Norrköping

  Skrivet 2018-10-10

  Telge Basket har nu spelat två matcher i Svenska Basketligan och vunnit båda med stor marginal. I den tredje raka hemmamatchen på söndag väntar dock tuffare motstånd i form av ...

  Läs mer
Telge Basket