Semin inleds mot Luleå på bortaplan

Tisdag 3 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I kväll tisdag inleds semifinalserien mellan Telge Basket och Luleå Basket i Luleå Energi Arena i bäst av fem matcher. I kvartsfinalen besegrade Telge IK Eos med 2-0 i bäst av tre, medan det krävdes en tredje avgörande för att Luleå skulle slå ut Mark Basket.

Trots 2-1 i kvarten mot Mark är serievinnaren Luleå ändå klar favorit i semifinalen och förlorade bara en enda match i grundserien. Den betydligt större laguppställningen innebär ett stort övertag i tresekundersområdet, vilket gör att Telge måste kompensera på andra sätt. I lagens förra möte i mitten på mars förlorade Telge returtagningen med hela 33-50, trots slutresultatet 88-89. En viktig anledning till det jämna resultatet var Telges trepoängsskytte, visserligen inte perfekt, men som ändå innebar betydligt fler försök och satta skott än motståndarna.

Kvällens match på bortaplan innebär en svår uppgift för Telge, som kommer att mötas av hemmalagets massiva publikstöd. För Luleås del gäller det att starta matchen med fullt fokus för att inte riskera att hamna i några jobbiga underlägen, likt den mot Telge sist. Med sin rutin och kompetens är luleåspelarna visserligen fullt kapabla till imponerande upphämtningar när så krävs, men i slutspel kommer motståndarna göra allt i sin makt för att inte släppa ifrån sig en eventuell ledning.

Matchen börjar klockan 19 och kan ses på http://basketligandam.se/webbtv/ för 89 kronor.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Gorzow för svårt för Telge

  Skrivet 2018-12-13

  Polska Gorzow slog Telge med 113-57 och säkrade med det gruppsegern i FIBA EuroCup Women. För Telge var detta den sjätte raka förlusten, vilket innebär en sistaplats i grupp A, ...

  Läs mer
 • Klara i veckans lag trots förlust och skada

  Skrivet 2018-12-12

  För tredje gången den här säsongen fick Klara Lundquist en plats i Veckans lag, efter insatsen i matchen mot Högsbo.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Förlust mot Högsbo

  Skrivet 2018-12-09

  Det blev en helt igenom jämn match mellan Telge Basket och Högsbo Basket, som Högsbo till slut lyckades vinna med 82-75. Bästa poänggörare blev Tiasha Gray, 26, och i Telge ...

  Läs mer
Telge Basket