SBBK-fostrad spelare ansluter när Borås står på agendan

Onsdag 13 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På lördag är det dags för nästa dubbelarrangemang när Södertälje Kings möter Borås Basket efter Telge Baskets match mot AIK Basket. Borås har hittills vunnit sju av tio matcher och ligger i skrivande stund tvåa i tabellen. En av lagets få förlustmatcher var dock mot Kings, som vann sin senaste match med 18 poäng mot Nässjö Basket, när både Henrik Sjölin och Oskar Holm spelade närmare 25 respektive 30 minuter.

– Henke och Oskar var en jätteviktig del i varför vi vann, de växte och växte ju längre matchen gick. Det är inte alltid lätt att gå in och göra direkt, det tar ett tag att få det här… Jag tror inte det handlar om självförtroende, det handlar om rytmen. Man känner vilken rytm matchen är i. Utifrån förutsättningarna tycker jag vi gör en väldigt bra match, jag är väldigt nöjd med hur vi agerar. Grabbarna spelar med hög intensitet, det kom från en bra träningsvecka och är nånting vi ska bygga på. Sen var det en match, säsongen är lång och vi måste fortsätta orka hålla i intensiteten och energin, det är nyckeln, säger Ludde Degernäs och berättar om nuvarande skadeläge:

– Toni var inte hundra procent och spelade sina tolv minuter och gjorde det bra för laget med tanke på de få minuter han var på banan. Han har en liten känning i baksidan, det blir bättre och bättre. Han kommer kunna spela på lördag, men hur många minuter, det vet jag inte ännu. Tobbe är dag för dag, vi gör tester hela tiden, sen får vi se om han är redo på lördag. Men det är inget att gambla med i det här läget, säsongen och hans karriär är lång. Det är skönt att han är på väg, han kommer att ge oss extra energi och kvalitet, självklart.

Lagbygget fortsätter ta form och nyrekryteringarna slutar inte med Auston Barnes och Alexander Lindqvist. Den allra senaste nykomlingen är SBBK-fostrade William Asplund, som är ett välbekant namn i klubben och som Degernäs talar varmt om:

– En kille från vårt egna led som har varit på college och kommer att kombinera sitt jobb på Google. Han flög hem från USA för att hjälpa laget under två månader, vi får se om det blir längre, jag hoppas ju det. Jag hoppas att allting blir klart till på lördag, men det får ta den tid det tar. Det är en jättebra och fin kille som är tillbaka, grabbarna känner honom, jag känner honom och han känner oss. Han är samma generation som Tobbe och Mario, de har följt varann sedan ungdomsåren. Han är insidespelare, position fyra/fem, en stor kropp, en riktig hårdjobbare. 

Motståndaren Borås ser starkare ut än på länge och har en bra mix av spelare bestående av kontinuitet i exempelvis Mike Palm och Jakob Sigurdarson blandad med tongivande nya spelare som Nimrod Hilliard IV, Andreas Person och Brett Bisping.

Och Degernäs är naturligtvis införstådd i utmaningen som väntar: 

– De har spelat bra basket under hela säsongen och är en av favoriterna i ligan med en bra coachstab med både Henke (Svensson) och Henke (Carlsson). Henrik Svensson är strukturerad och vet vad han vill i både offense och defense. De har en bra pointguard i Nimrod Hilliard. Hans stats, det är tjugo poäng och åtta assists – självklart är han en stor del av deras spel. De har rutin i Andreas Person som har varit med länge i ligan, Sigurdarson som vi vet är en av de mest farliga skyttarna under de senaste sex, sju åren han har varit i ligan. Det är svårt att säga att man ska ta bort något, men vi måste stoppa dem på alla positioner om vi ska vinna. Vi har spelat mot dem en gång och vet vad de vill göra, det ska bli spännande att se om vi kan störa dem.

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings