SBBK DamU i dur och moll

Måndag 26 februari 2018

Västerås efter jul har seriens kanske mest erfarna förstafemma. De saknar dock en riktigt stor pjäs och får därmed svårare att matcha upp oss under korgen. Efter att vi slagit dem två gånger, och de nu för första gången hade fullt lag, förväntade vi oss dock en riktigt tuff uppgift. Efter en tvekande första minut exploderade vi trots allt iväg till 20-6 efter sex minuter och 26-11 efter första perioden. Andra perioden satte Västerås upp en press som vi hade vissa problem med. De problemen var dock endast tillfälliga och halvvägs in i andra leder vi med 38-17. Vi vinner perioden med 21-10 och går till halvtidsvila med 47-21 efter att ha spelat vår bästa basket för säsongen. Distansskytte, halvdistans eller under korgen spelade ingen roll, vi gjorde mål över allt och täppte till riktigt bra i försvar.

Efter halvtid återkom dock Västerås till en mera normal nivå och vi fick svårt i både anfall och försvar. Västerås tar sig upprepade gånger in under vår korg medan vi allt som oftast hamnar på trepoängslinjen. Västerås vinner perioden rättvist med 11-22 efter att rollerna har bytts. Mycket närmare än så kommer de dock aldrig då den sista perioden mest kännetecknas av bra försvar på båda planhalvorna. När slutsignalen ljuder vinner vi med 66-52 mot ett bra lag.

Stor matchvinnare var Moa Filén Hammarström som åter igen gjorde en dubble-dubble och var en faktor över hela banan. Det är dock en enorm laginsats där alla hamnar i poängprotokollet och jobbar bra tillsammans i försvar.

Poänggörare:
Moa Filén Hammarström 26 (11 ret, 4bl), Emma Skoog 12, Sabina Radonja 7, Wilma Christensen 7, Alva Jentzen 6, Sanna Korkea-aho 3, Sara Fager 2, Alva Lindby 2 och Gloria Bwende 1.

På söndagsmorgonen var det minibussar ner till Kinna. När Linnea blev sjuk under natten hade vi endast med oss Moa som stor spelare. Det är normalt inget större problem, men RIG Mark har fem spelare på kring 190 centimeter och är därmed seriens klart största lag.

Mark på sin hemmaplan är aldrig en lätt uppgift. De kommer ut taggade till tusen och spelar alltid intensivt i fyrtio minuter. Vi var dock med ganska bra från start och lagen byter poäng under de första fem minuterna. Sedan tappar vi lite fokus och intensitet, något Mark direkt utnyttjar och drar ifrån till en ledning med nästan tio poäng. Vi samlar dock ihop oss och kommer i mitten av andra ikapp vid ställningen 24-24. Sedan har vi en tiominutersperiod där Mark springer ifrån oss på alla sätt. Från 24-24 blir det 37-26 i halvtid och 51-32 med cirka fyra minuter kvar av tredje perioden. Att vi sedan spelar 18-17 resterande tid hjälper inte så mycket när underläget är nästan 20 poäng. Moa gör åter igen en strak insats i kamp med Mark stora spelare och slutar med nästan lika många returer som Marks stora tjejer har tillsammans. Sanna gör även hon en bra insats men blir ofta för ensam.

Poänggörare:
Sanna Korkea-aho 18, Moa Filén Hammarström 14 (18 ret, 2 bl), Amanda Stahl 6, Gloria Bwende 4 (4 ass), Denise Stenius 4, Sabina Radonja 2 och Alva Jentzen 1.

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling