Säsongens första vinst för DamU

Måndag 9 oktober 2017

Redan innan matchen visste vi att mycket av Dolphins spel kretsade kring deras fyra dubbellicenser. Tre av dem lyckades vi också med att kontrollera på ett bra sätt. Vanessa Taylor var dock dagens vassaste spelare och hon var nära att ta sitt lag till vinst med sina 25 poäng.

DamU hade i sin tur mycket svårt att göra poäng i inledningen. Delvis hade vi svårt med Dolphins försvar men mycket kom från att vi helt enkelt inte la i bollarna. 10-16 efter första perioden var siffror som kanske inte speglade spelet men väl vår oförmåga att göra mål. I andra perioden kom vårt distansskytte igång och trepoängare stänktes i på båda sidorna. Vi hade 7 av 14 från halvcirkeln och Dolphins hade 6 av 14. Kanske det mest högprocentiga trepoängsskytte jag sett i en halvlek i basketettan. 31-34 i halvtid var inte helt orättvist och i halvtid pratade vi mycket om att ta för oss på planen. Ett klart bättre försvar i tredje gav oss en fempoängsledning inför sista perioden. Sista perioden svängde lika mycket som det första tre och det var först med halvminuten kvar som vi kände att vi hade koll på läget. Slutresultatet skrevs till 63-57 och vi tog därmed vår första vinst för året.

Stor matchvinnare var Ebba som gjorde 17 poäng och tog 8 returer. Hennes försvar var även det bra och hon gör därmed sin bästa insats hittills för säsongen. Kapten Emma spelade mycket bra försvar på Norrköpings stjärna och höll henne på enkelsiffrigt för första gången i år.

Nästa helg besöker vi RIG Mark för att tampas med ett av våra två Riksgymnasier.

Poänggörare DamU:
Ebba Ahlqvist 17 (8 ret), Sabina Radonja 10 (3 st), Gloria Bwende 8 (6 ret, 3 ass, 6 fd), Linnea Bou Faical 8, Emma Skoog 6 (7 ret, +17),  Sanna Korkea-aho 6 (8 ret, 3 ass, +13), Alva Lindby 4, Ella Zilén 2 och Maja Jakobsson 2.

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling