Sabin sänkte Kings i slutsekunderna

Tisdag 3 mars 2020

Det blev Tyler Sabin som gjorde avgörande 86-84 för Wetterbygden Stars i segermatchen mot Kings, med två sekunder kvar. 
 
Resultatet innebär framför allt att Stars nu bara är två poäng bakom Kings i kampen om fjärdeplatsen. Det blir av allt att dömma dessa båda som möts i kvartsfinal. Kings har nu 18-13 och Stars 17-14.  
 
Det var mycket emot Kings denna tisdagskväll. Kom till spel utan Dino Pita och tappade Jonathan Person redan i den andra quartern. 
 
- Jonte fick en armbåde mot örat och kan eventuellt ha spräckt trummhinnan. Dino var sjuk, berättar coach Ludwig Degernäs. 
 
Dessutom var det ett skyttestarkt Stars, som satte 14 stycken treor, mot Kings sju. Åtta av Stars treor kom från danske Daniel Mortensen.
 
Kings hade länge svårt att komma till tals med Stars försvar och fick heller inte stopp på flödet av trepoängare.
 
- Vi var bra med i början, men vi tappar för mycket, det är för dåligt. Vi släpper till alldeles för många poäng, vi har för många dumma misstag och slänger bort bollen alldeles för enkelt. Vi är inte tillräckligt fokuserade, säger coach Degernäs.  
 
Anton Gaddefors hade en stark andra halvlek för Kings och var mannen som gjorde att Kings kunde göra match i ett till synes hopplöst läge, när Stars ledde med 23 poäng. Kings missade i sen sitt avslut - det gjorde inte Sabin. .
 
- Anton blev förbannad, visade karraktär och tog oss under sina vingar. Grabbarna har karraktär, men idag var vi inte tillräckligt fokuserade, säger Degernäs.  
 
Ändå en bra slutperiod av Kings ! 
 
Mortensen 31 poäng, Gaddefors 24. Eric Adams dubbel dubbel igen. Nu 11 poäng 11 returer.  
 
 
Matchen i korthet: :  
 
Eric Adams gav Kings ledningen med 2-0 och sen följdes lagen åt fram till 19.19. Då gjorde Stars 10-0, innan Sheriff Drammeh satte ett straffkast. Daniel Mortensen hade 11 poäng för Stars.
 
Ställningen efter första: 29-20 för Stars
 
Jonathan Person, Martin Pahlmblad och DeShawn Freeman såg till att Kings gjorde 6-0 i upptakten. Därefter handlade det mycket om trepoängsskytte från Mortensen och Pahlmblad och när den första halvleken var över hade Stars satt nio treor, mot Kings fem. Stars vann periodden med 20-18 och Mortensen hade nu 25 poäng. Pahlmblad bäst hos Kings med 13. Stort minus för Kings var 13 turn-over. 
 
Ställningen i halvtid: 49-38 
 
Stars gjorde 14-2, inan Simas Buterlevicius satte stopp.. Anton Gaddefors följde upp med sju raka. Då tog Stars time-out och efter den satte Calvin Hermanson en trea. Stars vann den tredje quartern med 24-22.
 
Ställningen inför avslutningen: 73-60 för Stars
 
Anton Gaddefors tog med besked in Kings i matchen, genom poäng och snodda bollar. Med 1.55 kvar drog Sabin på sig en osportslig foul och Eric Adams satte ett av två straffkast och då var Kings i likaläge 84-84. Freeman hade chansen att ge Kings ledningen, men missade och då kom avgörandet när Sabin sänkte sitt avslut. Kings vann den sista med 24-13. 
Stars sköt 46% mot 44 för Kings, men Stars hade 14 treor mot sju. Kings vann returerna med 41-35 och till slut hade Stars fler turn-over än Kings - 21-20.
 
 
Slutresultat: Wetterbygden Stars-Södertälje Kings 86-84.  
 
Poäng hos Kings:
Anton Gaddefors 24, Martin Pahlmblad 17, DeShawn Freeman 11, Eric Adams 11, Simas Buterlevicius 9, Charles Callison 8, Jonathan Person 3 och Sheriff Drammeh 1.
 
Poäng hos Stars:
Daniel Mortensen 31, Tyler Sabin 18, Calvin Hermanson 11, Adam Rönnqvist 9, Carl Engström 7, Moussa Kone 5 och Jonathan Peleg 4. 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget