Revanschchans mot Wetterbygden

Fredag 6 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon lördag står ännu en hemmamatch på agendan för Södertälje Kings och den här gången är det Wetterbygden Stars som är motståndaren. Kings och Wetterbygden möttes i säsongspremiären i en omtalad match som slutade med enpoängsförlust för Kings. Anledningen till uppmärksamheten var att ett av Dino Pitas satta straffkast missades av sekretariatet vilket naturligtvis blev extra kännbart när förlustmarginalen var densamma och Svenska Basketbollförbundet av olika skäl beslöt att matchen inte skulle spelas om. Nu får Kings möjlighet att ta sin revansch.

I Wetterbygden är den amerikanske guarden Tyler Sabin poängbäst med hela 24.3 per match vilket gör honom till ligans bäste poänggörare och näst mest effektive. Moussa Koune plockar 7.8 returer och Adam Rönnqvist snittar 4.0 assists. Sabins landsman Calvin Hermanson är en annan tongivande spelare i laget och Jonathan Peleg är välbekant sedan tidigare. Wetterbygden är också den motståndare som Kings har valt att möta i Final Four av Svenska Cupen den första helgen i februari 2020. 

 

I Täljehallen i onsdags mötte Kings Köping Stars, som vände ett femtonpoängsunderläge till niopoängsseger. Den första perioden började på bästa tänkbara sätt för hemmalaget och en förlust verkade högst osannolik, men motståndarna fortsatte mala på tills rytmen började infinna sig och lyckades successivt vända matchbilden till sin fördel.  

 

– Det var nåt vi verkligen fokuserade på: komma ut hårt, med kontakt och bara köra över dem och det gjorde vi, sen tappade vi det lite och det var synd, sade Hampus Ramstedt efter matchen.  

 

Zonförsvaret, straffkastskyttet och returtagningen var alla bidragande faktorer till Köpings framgång. Men det som Kings framför allt behöver ta med sig inför kommande matcher är att behålla fokus, även i motgång. Kanske blir det också enklare nu när europaspelet är över och all fokus kan läggas på SBL.

 

Nu är också en comeback för Dino Pitas del nära, vilket är välbehövligt för Kings rotation, även om det kommer att ta tid innan han är helt återställd. Det kan till och med vara så att han spelar i morgon, enligt Ludde Degernäs:

 

– Han tränade fyrtiofem minuter sist här nu, så vi får se, doktorn sa att han kanske är med i truppen mot Wetterbygden. Jag tror inte han är redo för så många minuter i spel, men det är intressant, jag är glad att han är på väg tillbaka, grabben vill verkligen spela basket som han älskar. Det är ett steg på vägen, vi behöver alla spelare. 

 

Av: Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget