Returmöte i Umeå

Onsdag 4 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Redan i morgon torsdag spelar Södertälje Kings den andra kvartsfinalmatchen mot Umeå BSKT i bäst av tre, den här gången på bortaplan. Eftersom Kings vann den första matchen krävs endast ytterligare en seger för att avancera till semifinal. I den andra kvartsfinalserien är ställningen 1-0 till Borås Basket, som vann stort över Jämtland Basket på bortaplan (92-69).

Den första kvartsfinalmatchen mellan Kings och Umeå spelades i går och avgjordes först i slutminuterna, där den rutinerade Toni Bizaca spelade en betydande roll. Bizaca själv tonade dock ned sin egen insats och lyfte istället fram lagkamraterna, som han menade bidrog på olika sätt vid olika tillfällen i matchen.

Trots segern finns en del förbättringsområden att jobba med, men två viktiga punkter är returtagningen liksom bättre sätt att kapitalisera på Adam Ramstedt och Aaron Anderson. Nu är laget komplett igen på papperet, men har inte haft mycket tid att spela ihop sig tillsammans och som matchschemat ser ut just nu finns inte mycket tid över att hitta samspelet förutom under matcherna.  

– Jag vet inte varför de lägger matcherna varannan dag, det är verkligen tufft för spelarna, för ingen av spelarna är vana vid den typen av tempo, det är som NBA-tempo. Vi har inte resurser, extra massörer eller fysioterapeuter, proteingrejerna som de stora klubbarna har för att återhämta sig och vara redo för en match om två dagar, och sedan resandet på det. Så det kommer antagligen att bli tufft för alla lagen och jag tror att ligan förlorar lite kvalitet på det sättet, det riskerar att bli för många misstag och dåligt spel. De senaste åren har lagen med minst skador vunnit, det är så det har blivit, kommenterade Bizaca efter matchen i tisdags, apropå att alla tre matcherna i kvartsfinalen spelas med endast två dagars mellanrum.

I dag har Kings haft en dag för återhämtning och flyger i morgon bitti upp till Umeå. Matchen börjar klockan 18:04 och kan ses på O'Leary's alternativt https://basketsverige.tv (kostnad: 99 kronor).

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings