Poppens debuterar mot Mark

Tisdag 23 januari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På torsdag tar Telge Basket emot Mark Basket från Kinna med uppkast klockan 19.00 i Täljehallen. Det är en viktig match för hemmalaget då en vinst innebär att de behåller fjärde placeringen i tabellen. Telge har fått in en ny spelare vid namn Chelsea Poppens som debuterar mot Mark. 

Telge har haft en tuff start på det nya året med tre raka förluster mot Alvik Basket, Norrköping Dolphins och Udominate Basket. Matchen mot Udominate spelades i söndags där det blev en förlust för Telge med 95-83. Glädjande är att Taylor Wurtz är tillbaka på planen för Telge efter att ha missat hemmamatchen mot Norrköping på grund av sjukdom. Wurtz imponerade mot Udominate och stod för bland annat 28 poäng. Poängbäst blev dock Tayler Mingo med otroliga 33 poäng. Telges head coach Viktor Bengtsson summerar matchen mot Udominate:

– Tjejerna gjorde en jättebra insats mot Umeå i söndags. Jag tycker att vi startar matchen bra, vi förberedde oss bra och vi får väldigt mycket utdelning från vårt anfallsspel samtidigt som vi startar med en zon och lyckas kontrollera dem (Udominate), men ju längre matchen går ju mer och mer lösningar hittar dem mot zonen samtidigt som de drar upp tempot och gör poäng på breaks, säger Bengtsson och fortsätter:

– Vi arbetade oss till en 19-poängsledning men sen kom de ikapp fort, på 10 minuter hade de tagit ikapp ledningen samt tagit en egen ledning med ungefär 10 poäng. Det är när de sätter press på alla våra spelare som vi tvingas spela en basket som vi inte riktigt är vana vid. Vi behöver vara förberedda på att lag sätter väldigt hög press på oss, och vi tar med oss det från den här matchen. Tjejerna gjorde en jättebra match, de var fokuserade men Udominate är ett fantastiskt bra lag med fem importer och två amerikanskor så de är väldigt svårstoppade när de kommer igång.

På torsdag tar Telge emot Mark Basket. Senast lagen möttes var i Kinna i början av säsongen där Telge vann matchen med nio poäng. Mark kommer till Täljehallen efter en tung förlust med 31 poäng mot topplaget Luleå Basket.

– Det är en otrolig viktig match på torsdag. Vi hade Alvik borta i början av januari, det hade varit en bonus om vi hade tagit den, och sen Norrköping utan Taylor Wurtz som vi inte lyckades vinna och sen mot Udominate gjorde vi en bra match, men den lyckades vi inte heller vinna. Mot Mark känns det som att vinsten måste komma. Vi känner att pressen är på oss, det är hemmaplan och vi behöver ta den här vinsten för att vara kvar i den positionen vi vill vara och det är position fyra. Det är viktigt att ta de här matcherna som kommer nu, framförallt Mark här på torsdag och sen nästa vecka är det Visby. Det är de matcherna vi verkligen måste fokusera på och vinna, konstaterar Bengtsson och fortsätter:

– Mark har spelat de två senaste matcherna utan Alexis Hyder men jag förväntar mig att hon kommer att vara med mot oss. Hyder och Thompson är de som leder laget och Mark är definitivt kapabla att slå alla lag mellan position fyra och position tio.

Chelsea Poppens landande i Sverige föregående vecka och har skrivit på för resterande delen av säsongen med Telge.  

– Chelsea är en amerikansk power forward och hon är väldigt stark nära korgen. Vi har värvat henne för att vi ska bli större och för att vi behöver hjälp med returtagningen. Hon är en inside-spelare och returtagare men hon har även outside-kvaliteter, men det är väl mest spelet nära korgen som vi vill att hon ska fokusera på. Hon kommer från Iowa State och har spelat de senaste åren utomlands. Hon har haft lite knäskador men hennes form ser bra ut och hon är väldigt duktig på att ta hand om sin rehab. Hon är en bra person och jag tror att hon kommer kunna hjälpa laget med det som behövs, avslutar Bengtsson. 

Relaterade nyheter

Telge Basket