Obesegrade Udominate gästar Täljehallen

Onsdag 15 november 2017

Tayler Mingo. Foto: Anna Forsström
Tayler Mingo. Foto: Anna Forsström

På fredag är det dags för mötet mellan Telge Basket och Udominate Basket. Telge ligger på en fjärdeplats i tabellen med fyra vinster och två förluster, medan Udominate har vunnit alla sina fem matcher och ligger just nu på en andra plats i Basketligan dam. Telge förlorade senaste matchen mot Uppsala Basket på bortaplan med siffrorna 95-79.

– Vi var inte beredda på att en förlust skulle komma då, men när man tittar på hur Uppsala spelade så förtjänade de att vinna den matchen. Uppsala spelade med mycket mer hjärta och intensitet samtidigt som vi kom ut lite på hälarna och Uppsala hade en hög skottprocent, säger Telges headcoach Viktor Bengtsson.

Nu väntar en tuff utmaning på fredag. Årets upplaga av Udominate ser väldigt annorlunda ut jämfört med föregående säsong. Majoriteten av spelarna är nya för i år och laget har även en ny headcoach. Gintare Mazionyte från Litauen är lagets mest effektiva spelare på planen samt lagets bästa poänggörare. Kroaten Ana-Marija Begic är den spelare som tar flest returer med ett snitt på 11.8 returer och amerikanskan Tiffany Brown snittar 6 assist och 11.6 poäng. Laget från Umeå tar flest returer i Basketligan dam med ett snitt på 49.2 returer per match.

– Udominate har många bra individuella spelare och deras nya coach har organiserat laget bra. De har ett riktigt duktigt lag och det ska bli kul att se dem när de möter topplagen. Jag tror att vi har en bra chans mot dem, samtidigt så är de jättestora favoriter. Vi behöver ha ett fullt lag och ha alla spelare på topp. Just nu har vi lite skavanker i laget som gör att vi kommer att behöva rotera mer på fler spelare, konstaterar Bengtsson.

Telges amerikanskor Tayler Mingo och Taylor Wurtz fortsätter att dominera på planen. Mingo snittar just nu flest poäng i Basketligan dam med 27 poäng per match och utöver det snittar hon fem assist och tre steals. Wurtz tar flest returer i Telge med sina 10.7 returer per match samtidigt som hon snittar 22.3 poäng. Värda att nämnas är också Tilde Ahlin och Linnea Nilsson som har ett poängsnitt på 11.2 respektive 10.5 poäng per match. Anita Ilic är tillbaka efter en meniskskada från föregående säsong och Linnea Nilsson, som missade matchen mot Uppsala, förväntas vara tillbaka på planen på fredag.

– Anita gjorde sitt första inhopp mot Uppsala. Hennes form blir bättre och bättre, samtidigt som hon har en bit kvar till toppformen. Hon kommer att hjälpa oss jättemycket med sina ledaregenskaper och sitt skytte. Linnea har varit sjuk under en längre tid. Hon blir bättre men hon är inte helt återställd än. Jag har stora förhoppningar på att hon kommer att spela på fredag, avslutar Bengtsson.

Av: Cleopatra Forsman Goga

Relaterade nyheter

Telge Basket