Nya tag mot Köping – med luleåförlusten som bränsle

Torsdag 13 december 2018

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

I tisdags besegrades Södertälje Kings av BC Luleå med sju poäng i en tuff och jämn match, och redan på lördag väntar nästa motståndare Köping Stars. Men trots tisdagens förlust har Kings ett fint facit i SBL hittills: etta i tabellen med minst en match mindre spelad i jämförelse med topplagen och 13/2 vinster/förluster.

Det enda som möjligen är lite anmärkningsvärt är att det är Luleå som Kings har förlorat mot båda gångerna.

– Vi spelar stundtals bra, men inte på nivån där vi kan vara. Offensivt får vi inte tillräckligt bra bollrörelse, vi blev statiska, när de sätter press ska vi ändå kunna hitta lägen – sextioåtta poäng är för lite för oss.  Men vi har fått mycket lärdom från de här matcherna och med det i ryggen kommer vi ha ett bättre svar nästa gång. Luleå är inte omöjliga att slå, när vi kommer upp i rätt nivå kan vi slå dem, säger Kings head coach Ludde Degernäs, som gläds åt att Adam Ramstedt är på väg tillbaka i form, om än i den takt kroppen kräver:

– Adam spelade nio-tio minuter, han är inte hundra än, han tränade bara en eller två gånger innan den här matchen. Det låg i hans stegring; att spela fler och fler minuter. Men säsongen är ung, vi kan inte riskera något – det gäller för Adam och för alla som har åkt på något. 

Nu väntar alltså en av SBL:s nykomlingar Köping, som spelar i ligan för första gången sedan åttiotalet. Naturligt nog har flera lokala förmågor följt med från Superettan, men i truppen finns också bekanta namn från ligan, däribland John Brändmark, Sean Smith, den före detta kingsspelaren Michiel Petersen, Aleksa Solevic och Niklas Larsson. Den tidigare så tongivande EcoÖrebro-guarden Ronnie Boggs är tyvärr skadad och har ersatts tillfälligt av sin landsman Devin Sibley, som har gjort ett bra jobb hittills.

– Speciellt defensivt måste vi göra det bättre och även få bättre bollrörelse. Vi måste kontrollera tempot i matchen, både offensivt och defensivt, och att vi hittar våran speed som vi haft under en stor del under säsongen. Vi måste fortsätta tro på vårat spel, sen måste vi självklart ha extra koll på Solevic, på skyttarna Niklas Larsson och deras amerikan (Sibley). Mitch (Petersen) kämpar alltid när han är på plan – det är ett tufft och hårt lag som kommer fajtas på lördag.

Förlusten uppe i Luleå var tung för Kings, men Degernäs hoppas att den kan fungera som extra bränsle framöver:

– Man ska vara förbannad när man förlorar, annars är man ingen ”competitor”, då ska man hålla på med fia med knuff i stället, men sen måste man kunna omvandla det där till positiv energi – till nästa match.

Matchen på lördag börjar klockan 14:04 och spelas i Täljehallen. 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings