Ny match mot serieledaren Borås

Torsdag 19 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På lördag tar Södertälje Kings emot Borås Basket på hemmaplan. Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen, den gången i Boråshallen, då hemmalaget vann med 78-66. Borås har haft en bra säsong och toppar ligatabellen med 26 poäng, medan Kings innehar fjärdeplatsen med 24.

– Jag ser fram emot matchen, det är ett Borås som kommer med stort självförtroende. De har hittat sina roller, de har fått vara skadefria, de har haft samma trupp under hela säsongen och under försäsongen. De är väldigt sammansvetsade. Sen vet vi hur vi ska slå dem, vi vet vad vi behöver göra. Sen att vi ska göra det, det blir utmaningen. Vi behöver ha en match där vi håller standard i fyrtio minuter, säger Kings headcoach Ludde Degernäs.

Borås bakplan kontrolleras av de två rutinerade guardsen Marcus Tyus (17.6 poäng per match) och Andreas Person samt den nye isländske guarden Elvar Fridriksson (7.9 assists), som har visat sig passa mycket bra in i Borås lagbygge. Laget har ingen renodlad center, men flera forwards kring två meter, däribland Zachary Cuthbertson (7.0 returer), Fredrik Andersson, Simon Gunnarsson, William Gutenius och DeAndre Davis.

– Deras guards med Fridriksson, Tyus och Andreas Person är väldigt stora nycklar, självklart. Sen tycker jag att spelare som Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson är väldigt viktiga pjäser i deras lagbygge, de gör väldigt mycket i skymundan, spelar bra försvar och går på returtagningen. Så kontrollera deras guards blir viktigt, sen måste vi vara beredda att gå på returtagningen, för de är väldigt bra på offensiva returer och från dem tycker de om att skjuta snabba trepoängare, fortsätter Degernäs.

Kings åkte på en tuff förlust uppe i Luleå i måndags, i en match som ett tag såg ut att kunna sluta med bortaseger, men som hemmalaget sedan vann med 87-78. Förlusten var Kings sjätte för säsongen, men innehöll en hel del positiva inslag enligt Degernäs:

– Jag tycker vi börjar matchen bra, vi står bra på golvet både offensivt och defensivt, vi har några skott som vi kunde ha dragit i inför andra perioden. Det är en ganska klassisk Kings mot Luleå-match – inte i resultatet kanske, det kan ju gå åt vilket håll som helst – men det kan bli lite tillknäppt ibland i och med att båda känner varann väldigt väl. Man tar bort mycket av styrkorna från varann och det avgörs mycket i individuella prestationer och vi fick inte stopp på (Brandon) Rozzell och (Quinton) Upshur i andra halvlek, de visade sin klass. Men det fanns mycket att bygga på tycker jag, det var en av de bättre matcherna där vi verkligen följde det vi ville göra under ungefär tjugofem minuter.

– Vi har inte hundra procent stabilitet, man behöver inte vara en jättebra coach för att se det, det är många som ser den bristen i vårt spel. Men vi måste fortsätta ha tålamod och jobba hårt. Inställningen från grabbarna uppe i Luleå var jättebra och jag lovar att om vi fortsätter behålla den inställningen kommer vi att få betalt och skotten kommer att sitta.

Förutom Anton Gaddefors, som enligt Degernäs är sjuk idag torsdag och osäker inför lördag, ska hela truppen vara redo att spela. Själv ser han fram emot att få spela sista matchen innan jul i Täljehallen:

– Jag hoppas att det kommer folk, kanske en del hemvändare, och att det blir fin stämning i hallen, att vi kommer ut med mycket energi och visar att vi vill fajtas mot Borås. Sen måste Coach vara lite mer positiv och glad, det har jag lovat mig själv att jag ska tänka på, det är viktigt.

Matchen mellan Kings och Borås börjar 17.04 på lördag.  

Av: Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget