Ny klubbdirektör klar för SBBK!

Fredag 29 november 2019

Johan Strömwall, ny klubbdirektör i SBBK 
Foto: LT
Johan Strömwall, ny klubbdirektör i SBBK Foto: LT
Johan Strömwall har en gedigen idrottsbakgrund men också bred erfarenhet från företagande. Johan är uppvuxen i Luleås basketnäste Gammelstad där han också en gång i tiden spelade basket. Idrottskarriären vände dock snabbt över till ishockey där han har imponerande nationella och internationella meriter, bl.a. VM-silver med Tre Kronor 1990 och SM-guld 1996 med Luleå hockey.
 
Efter den aktiva karriären fortsatte Johan inom hockeyn och var bl.a. mellan 2003-2005 klubbdirektör för Luleå Hockey och senare blev han även känd för Södertäljepubliken som huvudtränare för SSK mellan 2011-2013. Däremellan han Johan också med flera internationella tränaruppdrag i både Italien och Österrike.
Johan Strömwall startade redan 1988 ett företag som han var engagerad i fram till 2000 och har efter idrottskarriären arbetat både med affärsutveckling och som företagsledare.
 
- ”Vi är väldigt glada att vi har kunnat locka Johan till SBBK. Hans gedigna erfarenhet både som aktiv, tränare och klubbdirektör i klubbar på elitnivå men också med stor ungdomsverksamhet, kombinerat med erfarenheten från att driva företag, gör honom otroligt bra efterträdare till Robban Andersson.
Med den här rekryteringen har vi fått en kraft som kan lyfta klubben ytterligare en nivå” säger Anders Nielsen ordförande i SBBK.
 
- Jag känner mig oerhört glad och ödmjuk inför möjligheten att komma tillbaka till idrottsvärlden som klubbdirektör för SBBK. Jag tror min erfarenhet från idrott på internationell nivå kan tillföra klubben en del nya tankar också för att jag kommer från en annan sport. Jag drivs verkligen av att motivera och leda duktiga människor, säger Johan Strömwall.
 
För mer information:
Anders Nielsen ordförande SBBK 070-778 98 82.
Johan Strömwall 070-767 77 94.

Relaterade nyheter

 • Supporterlördag

  Skrivet 2020-03-28

  Livestudio med gäster

  Läs mer
 • Viktigt meddelande från SBBK

  Skrivet 2020-03-12

  SBL Herr och SBL Dam stänger p.g.a. Coronaviruset ner säsongen med omedelbar verkan! Det innebär att matchen Kings-Luleå i morgon fredag den 13:e mars EJ kommer att spelas, inte heller ...

  Läs mer
 • Information gällande Coronaviruset

  Skrivet 2020-03-12

  Idag hålls ett möte med representanter från SBBF, Riksidrottsförbundet och samtliga föreningar i SBL där beslut kommer fattas kring avslutningen av basketsäsongerna.

  Läs mer
SBBK