Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

Lördag 11 maj 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

KLICKA HÄR FÖR BILJETTER TILL SM-FINAL 5! 

Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. Men till skillnad från den föregående i Scaniarinken som bokstavligt talat avgjordes i slutsekunden, syntes det tidigt att fredagsmatchen skulle sluta med seger för Borås. Det innebär att det nu står 3-1 i matcher och att Kings har ytterligare tre chanser att bli svenska mästare – den första klockan 19.34 i morgon söndag i Scaniarinken.

– Vi spelade bra hela matchen och det är väl lite det som krävs för att vinna en final, klassiska fyrtio minuter måste man spela. Jag tyckte på nåt sätt att vi fyllde på energi i match tre där när vi var nära att vinna. Vi bygger vidare på de här två senaste matcherna och så siktar vi på att ta match fem, sade Borås Fredrik Andersson efteråt.

I går kom Kings inte ut med samma fokus som Borås och hamnade snabbt i ett växande underläge som blev övermäktigt att vända. Tendenserna fanns där redan i den förra matchen och förstärktes senast: Borås försvarsspel begränsade motståndarnas rörliga och kreativa anfallsspel, samtidigt som Kings inte alls fick de nödvändiga defensiva stoppen som krävs mot ett offensivt lag som Borås. För Södertäljes del var antalet fouls en faktor som spelade in i resultatet: 28 mot hemmalagets 18, med både Auston Barnes och Eric Adams utfoulade tidigt i matchen.

– De har gjort lite justeringar från matcherna innan och vi kom inte riktigt in i rytmen och hade lite foulproblem och sånt där. Vi hade ju verkligen velat vinna i dag så klart, men Borås steppade verkligen upp när det behövdes. De gjorde runt femtio poäng i första halvlek och vi har hållt dem på runt trettio innan, sade Kings bäste poänggörare Jonathan Person, 14 poäng, fyra assists och tre returer.

Marcus Tyus stukade till foten i början av matchen och fick halta sig igenom perioderna utan att bytas ut. Däremot var Michael Moore tillbaka i bättre form efter tidigare sjukdom och bidrog med 17 poäng, fyra assists, tre steals och två returer, och Nimrod Hilliard IV med 24 poäng, tio assists och tre returer. Men det som allra mest säkrade segern var lagspelet, som fungerade betydligt bättre än tidigare för Borås.

– Vi trycker gasen i botten och då är det svårt att hänga med i vårt tempo. Men lite är det väl det här att när de går upp och dubblar Nimrod så utnyttjar vi det lite bättre, vi får bollen till screensättaren och därifrån kör vi bara, sade Andersson.

– Jag tycker Borås är bättre än oss på alla plan i dag, all cred till dem. Vi kommer kolla på den här matchen och det kommer suga, men vi måste se vad vi kan göra bättre och bara komma tillbaks, sade Person.

Matchen börjar 19.34 i morgon söndag i Scaniarinken. Det är fri entré för dem under 20 år och 100:- för dem över, samt 250:- för plats på courtside (begränsat antal). Nu fyller vi Scaniarinken och hjälper Kings ta SM-guld på hemmaplan!

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings