Ny chans för Kings mot Jämtland

Torsdag 18 januari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings har tagit sig upp på en tredjeplacering i tabellen och på lördag är det dags för match i Täljehallen igen. Denna gång är det Jämtland Basket som står för motståndet. Jämtland är det enda lag i Basketligan herr som Södertälje Kings inte har lyckats slå denna säsong.

Efter hemmavinsten mot Umeå BSKT för cirka två veckor sedan har Kings spelat två bortamatcher mot BC Luleå och Uppsala Basket. Det var en jämn match i Luleå Energi Arena och ställningen var 56-56 efter 30 spelade minuter men Luleå vann sista perioden med 26-21, och hemmalaget drog därmed det längsta strået. Slutresultatet blev 82-77 och poängbäst i matchen var Martin Pahlmblad med 22 poäng. Se statistik för matchen mellan BC Luleå och Södertälje Kings.

Matchen i Uppsala var även den jämn fram till slutminuterna. Kings lyckades säkra segern genom att hålla Uppsala på nio poäng i fjärde perioden och vann till slut med 58-65. Toni Bizaca saknades på planen mot Uppsala på grund av en skada i vaden och det är oklart om han kommer till start på lördag. Peter Stümer är tillbaka i Södertälje efter att ha spelat i ett utvecklingslag i Turkiet. Han gjorde sin debut i Kings-linnet för säsongen där han spelade strax under åtta minuter och kom in i matchen och bidrog med energi. Adam Ramstedt noterades för en double-double med 11 poäng samt 12 returer och blev utsedd till matchens lirare i bortalaget. Se statistik för matchen mellan Uppsala Basket och Södertälje Kings.

På lördag är det äntligen dags för en hemmamatch igen där Kings har en chans att ta revansch mot Jämtland som de inte har besegrat än. Senast lagen möttes var i Östersunds Sporthall i början av december 2017 där Jämtland tog kontroll över matchen från start. I halvlek var det endast 11 poängs underläge för Kings men Jämtland var för starka och det blev till slut en bekväm seger för hemmalaget med resultatet 85-59.

Jämtland kommer till Täljehallen med två tuffa förluster bakom sig. De förlorade mot både Borås Basket och Nässjö Basket med endast tre poäng och befinner sig nu på en femteplacering med sju vinster och åtta förluster. Bästa poängplockare i Jämtland är William Paul (15.9 poäng per match), Preston Purifoy (12.6) och Jaan Puidet (8.9). Nämnvärd är också Niklas Larsson som skjuter 47% från trepoängslinjen och snittar 8.8 poäng per match.

Brandon Taylor är tillbaka på planen efter en lång skadeperiod samtidigt som William Walker inte är kvar i laget efter att hans korttidskontrakt löpt ut. Taylor debuterade mot Umeå BSKT i slutet av december och har nu spelat fyra matcher för Jämtland Basket. 

Det återstår att se om Södertälje Kings lyckas ta sin första vinst mot Jämtland Basket. Klockan 15.00 på lördag är det uppkast i Täljehallen.

Relaterade nyheter

 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
 • Kings i topp efter seger mot Stars

  Skrivet 2018-11-24

  Södertälje Kings återtog serieledningen efter att ha besegrat Weterbygden Stars med 79-73 i Täljehallen.

  Läs mer
Södertälje Kings