Nicks dröm slår in

Tisdag 28 november 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Nick har fostrats i Södertälje och flyttade som tonåring till Barcelonas Basketakademi från vilken han senare blev utlånad till Fuenlabrada det sista året.

 

De senaste två åren har Nick spelat i Södertälje Kings och ambitiöst och målmedvetet tränat tillsammans med coachstaben för att en gång kunna återvända till Spanien och då förstås till ACB. Den drömmen slår nu alltså in.

 

-          Inga är mer glada och stolta än vi som jobbat nära Nick under de två senaste säsongerna att han nu får sin chans på denna höga nivå. Detta är ett kvitto på att den miljö som vi har i Södertälje är helt outstanding när det gäller att utveckla spelare med kapacitet att lyckas internationellt säger Kings headcoach Ludwig Degernäs.

 

Nicks avtal med Obradoiro sträcker sig över 2+1 år.

 

-          Jag är oerhört tacksam för de två åren och tre månader som jag varit i min hemmaklubb sedan återkomsten från Spanien. Ingen annan klubb kommer någonsin kunna ersätta känslan jag har för SBBK, det här är verkligen som att lämna sin familj. Men det här är målet som Vedo och jag satte på hans kontor för två år sedan och det vi jobbat mot. Jag vill tacka klubben för förståelsen och att låta mig gå mitt i säsongen och framför allt mina lagkamrater som bara varit stödjande i mitt beslut. Jag kommer sakna dem massor! säger Nick Spires.

 

Södertälje Kings står nu inför utmaningen att hitta en lösning på den uppkomna situationen för truppen.

 

-          Klart att det blir svårt att ersätta Nick men vi måste ha samma drömmar och målsättningar som våra spelare, vilket i många fall är att spela utomlands på hög nivå. Och oavsett när ett sådant här tillfälle dyker upp så gläds vi oerhört och är redo för att hitta lösningar säger SBBKs klubbdirektör Robert Andersson.

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings