Nässjö på besök

Torsdag 5 mars 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På fredag besöker Nässjö Basket Täljehallen för att än en gång möta Södertälje Kings. Nässjö har fyra raka förluster och ligger åtta i tabellen, med sex poäng upp till Norrköping Dolphins och fem matcher kvar i grundserien. Kings har legat stadigt på fjärdeplatsen ett tag, men hotas nu av Wetterbygden Stars (två poäng färre).

Och det var just Wetterbygden som Kings förlorade mot sist, en kväll när rytmen mestadels lyste med sin frånvaro. Defensivt hade Kings behövt få stopp på Daniel Mortensens högprocentiga trepoängsskytte – istället tilläts han sätta totalt åtta stycken, detsamma gällde ligans bäste poänggörare Tyler Sabin, vars två poäng i slutsekunderna blev matchavgörande. Anfallsmässigt hade Kings svårt att hantera Wetterbygdens aggressiva försvar, men det ska väl ändå nämnas att det var en bedrift att hämta upp 23 poängs underläge och bara förlora med två poäng. 

 

Strax efter halvtidsvilan byttes Jonathan Person ut eftersom han hade fått en armbåge mot örat, som kan innebära att trumhinnan är spräckt. Och Dino Pita, som gjorde comeback i den föregående matchen mot Umeå BSKT, spelade inte mot Wetterbygden eftersom han var sjuk, enligt headcoach Ludde Degernäs.

 

Kings och Nässjö har mötts tre gånger och av dessa har Nässjö vunnit två, även om lagets förluster är fler än vinsterna totalt sett. Laget har en gedigen bakplan i form av Nicholas Russell, Valter Lindström, Karim Wazzi och unge Felix Terins, medan Dartaye Ruffin, Abdou Medjedoub och inte minst Daniel Johansson är viktiga insidespelare. 

 

Kings har flera skäl att vilja vinna mot Nässjö. Ett är den jämna situationen i tabellen där hemmaplansfördel i slutspelet står på spel och ett annat att flera jämna matcher har slutat med förlust på sistone. Att kunna hålla ihop det hela vägen och stänga dessa matcher – det behöver Kings förbättra inför slutspelet.

 

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings