MIKAELA GUSTAFSSON ÅTERVÄNDER TILL TELGE

Torsdag 9 augusti 2018

Detta blir faktiskt Mikaelas 4:e säsong i Telge Basket då hon även spelade i Telge säsongerna 2009/2010, 2010/2011 och 2011/2012. Hon debuterade alltså redan som 16-åring i Telge Basket.

I Tyskland snittade Mikaela nästan 10 poäng och drygt 6 returer och hjälpte laget till avancemang förra säsongen.

- Mikaela kommer vara en av våra mest rutinerade spelare. Vi är väldigt glada över att hon återvänder till sin moderklubb och är övertygade om att hennes internationella erfarenhet kommer hjälpa vårt unga lag säger coach Viktor Bengtsson.

Mikaela själv är väldigt laddad inför uppgiften – Jag ser fram emot att komma hem och spela i min moderklubb. Att klubben gör en satsning på ett yngre talangfullt lag, både i svenska ligan och i EuroCup, där jag får en stor roll är väldigt inspirerande.

Truppen just nu:

Ellen Åström
Klara Lundquist
Ulrica Holmqvist
Mikaela Gustafsson
Patricia Elias


Relaterade nyheter

 • Teodora trivs i Telge

  Skrivet 2018-10-17

  Teodora Turudic, från Serbien, är en av nykomlingarna i årets Telge Hon har fått en bra start på säsongen och nu fått belöning i form av en landslagsplats.

  Läs mer
 • Enpoängsförlust efter jämn match i uppförsbacke

  Skrivet 2018-10-14

  Matchen mot Norrköping Dolphins blev som väntat betydligt tuffare och jämnare än Telge Baskets två tidigare och efter några sista skälvande matchminuter kunde Norrköping till slut vinna med 69-68. Flest ...

  Läs mer
 • Fler bilder

  Styrkemätning mot Norrköping

  Skrivet 2018-10-10

  Telge Basket har nu spelat två matcher i Svenska Basketligan och vunnit båda med stor marginal. I den tredje raka hemmamatchen på söndag väntar dock tuffare motstånd i form av ...

  Läs mer
Telge Basket