Landslagsstjärnan Tobias Borg klar för Kings

Måndag 18 september 2017

Fotograf: Anna Forsström
Fotograf: Anna Forsström

Idag blev det klart. Efter ett par säsonger utomlands flyttar den svenska landslagsstjärnan Tobias Borg hem till Sverige och Södertälje Kings.

 

23-årige Södertälje-killen Tobias Borg lämnar Spanien och Bilbao Basket där han spelat sedan 2014. Istället väljer han att skriva på för fjolårets silvermedaljörer Södertälje Kings. Borg spelade i klubben mellan 2010-2014 och var med och tog två SM-guld.


– Det ska bli riktigt kul att få spela för Kings igen. Jag har under sommaren tränat med klubben för att hålla igång och det har gått en tid nu då jag stått utan kontrakt, så det känns helt rätt att signa och bli en del av laget, säger Tobias Borg till basketsverige.se.

 

23-åringen fanns under sommaren med i det svenska landslaget där han på sex matcher i förkvalet till VM snittade 8.3 poäng per match, och var en av de tongivande spelarna. Tanken är att Borg ska hjälpa Södertälje ta tillbaka SM-guldet från Luleå.


– Jag tror jag kan bidra med mycket. Jag har varit tre år utomlands och skaffat mig värdefull erfarenhet. Jag hoppas jag får en stor roll i laget.

Kontraktet mellan parterna är skrivet på ett år.
– Jag har hela tiden haft kontakt med Robban (Andersson, klubbdirektör), och har lägenhet och allt i Södertälje, så det här är en bra lösning för mig.

Och nu seglar ni upp som en av favoriterna till titeln.
– Det vore konstigt att prata om något annat än SM-guld. Laget ser riktigt bra ut och jag är imponerad av det jag sett på träningarna.

Artikel från Basketsverige.se 

Relaterade nyheter

 • Luleå besegrade Kings - igen

  Skrivet 2018-12-11

  Luleå besegrade Kings med 75-68 i en match som var intensiv men inte så välspelad. Kings bäst i inledningen, men fick svårare och svårare att hantera Luleås försvar.

  Läs mer
 • Kings mot Dolphins

  Skrivet 2018-12-06

  Kings ryckte i toppen av SBL efter att Dolphins besegrats med 89-82 i en mycket bra match som tände publiken i Täljehallen.

  Läs mer
 • Var håller ni hus ?

  Skrivet 2018-12-05

  Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

  Läs mer
Södertälje Kings