Knapp förlust efter berg- och dalbanematch

Onsdag 23 mars 2016

Av slutresultatet att döma ser matchen i Kinna mellan Mark Basket och Telge Basket ut att ha varit jämn eftersom den slutade 76-71, vilket också stämmer, sett till den första perioden. Sedan kom Telges svacka när hemmalaget fram till halvtid dominerade på planen. Poängbäst blev Taneisha Harrison och Brittany Wilson, som båda slutade på 18. Därmed har Telge förlorat hemmaplansfördelen inför kvartsfinalen till Alvik Basket, som vann övertygande över Akropol BBK i kväll.

Telge låg visserligen steget efter i q1, men efter två sista starka minuter hämtades sjupoängsunderläget upp inför q2. Mark pressades till förlorade bollinnehav som gästerna kunde dra nytta av och förlitade sig på Wilson och Elin Ljunggren i poängproduktionen. För Telges del var poängen mer spridd, med Harrison, Ashley Daniels och Linnea Nilsson i täten. De första fem minuterna av q2 blev poängfattig och jämn, men därefter tycktes bortalaget springa rakt in i väggen.

De två poäng som Ellen Åström gjorde när klockan visade 06:55 och tavlan 26-27 blev de sista laget gjorde i perioden och utgjorde hälften av det totala antalet. 4/23 treor (17%) var allt som Telge hade åstadkommit fram till halvtidsvilan varav Nilsson stod för 1/8. Mark å sin sida hade inga problem att få bollen i korgen och gjorde precis som i q1 22 poäng. I halvtid var ställningen 40-27 och frågan var om gästerna skulle orka lyfta sig tillräckligt mycket efter halvtidsvilan för att kunna komma ikapp.

Så blev det inte. Mark kunde i q3 spela betydligt mer avslappnat tack vare sin stora ledning och höll motståndarna på bekvämt avstånd. Wilson, Oleksandra Polischuk, Grace Alonso de Armino och Ljunggren låg vid det här laget alla på tvåsiffriga poäng. Telge hittade inga sätt att närma sig, fortsatte missa trepoängslägena och hade efter periodens slut tappat ytterligare, till 65-42.

En stark upphämtning gjorde däremot gästerna under q4 och höll Mark riktigt kort; fram till 03:18 hade endast två poäng tillförts i protokollet när Wilson därefter gjorde ytterligare två. Och plötsligt stämde allt för Telge som knaprade sig närmare och närmare. Nilsson, som dessförinnan inte hade haft någon lysande kväll med trepoängsskyttet började plötsligt hitta rätt tillsammans med Harrison och när 01:52 minuter återstod av matchen var ställningen 72-69.

Men uppgiften blev övermäktig för Telge, som inte klarade av att vända underläget och som inför kvartsfinalen behöver göra en grundlig analys av vad det var som hände i den andra perioden. Laget fick ut mycket av de sista tio minuterna, men presterade inte tillräckligt under matchens totala 40. Det är inget lovande tecken när Telge nu ställs inför ett av de tuffare motståndarna.

Basketligan dam, Telge Basket – Mark Basket 76-71
(22-23), (22-4), (21-15), (11-27)

Poäng i Mark:
Brittany Wilson 18
Grace Alonso de Armino 17
Oleksandra Polischuk 15
Elin Ljunggren 14
Lauren Gregory 10
Moa Halldorsdottir 2

Poäng i Telge:
Taneisha Harrison 18
Linnea Nilsson 17
Ellen Åström 11
Ashley Daniels 10
Frida Fogdemark 8
Tilde Ahlin 7

Skriven av: Lina Agnemar

Foto: Anna Forsström

Relaterade nyheter

Telge Basket