Kingsseger efter ojämn insats

Tisdag 6 mars 2018

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Det såg till en början ut att bli en enkel match för Södertälje Kings, som ledde i halvtid med 48-25 mot Nässjö Basket, men efter en stark tredje period hade gästerna hämtat ikapp en stor del av underläget. Under de sista tio minuterna lyckades dock hemmalaget stabilisera läget och kunde till sist vinna med 78-68. Poängbäst i matchen blev Kristian Heder Ternell med 22 (samt åtta returer) och för Kings del gjorde Aaron Anderson flest, 15.

Efter en poängfattig inledning från båda lagen hittade Kings snart rytmen och tvingade motståndarna till lagfoul när halva q1 återstod och en minut senare till timeout i och med ställningen 16-4.  Det hjälpte dock inte Nässjö, som hade stora problem att få stopp på hemmalagets fina och rörliga anfallsspel, där Anderson tilläts dominera i insideområdet. I brist på andra lösningar tog Nässjö till distansskyttet och lyckades efter flera försök snygga till siffrorna till 22-7 inför q2 med hjälp av en trepoängare från Devin Gilligan.

Gästerna fortsatte i defensiv uppförsbacke och gav motståndarna stora ytor att komma till avslut, vilket resulterade i fina sekvenser för Kings, som hade gjort 18 assists redan i halvtid. Mario Blazevic och Oskar Holm fick mycket värdefull tid på planen och under korgen plockade Adam Ramstedt viktiga returer. Mot slutet av den andra perioden kom Henrik Sjölin in efter skadeproblem och en tids sjukdom och satte kort därefter en trea som tog upp Kings i en 28-poängsledning.

Gästernas övergång till zonförsvar gav tillfällig effekt då motståndarnas anfallsspel stannade upp, men förändrade inte matchbilden märkbart. Kings ledning i halvtid var 48-25 och Nässjös bäste poänggörare var Daniel Eliasson, som kom in i början av den andra perioden under vilken han tillförde fem poäng.

Ett nytänt Nässjö startade den tredje perioden och hade efter två minuter hämtat ikapp till minus 15 poäng, vilket föranledde en timeout för Kings, som dock inte lyckades stoppa blödningen. Eliasson och Heder Ternell hade fått vittring och bidrog till Nässjös imponerande uppsving, den sistnämnde i det närmaste ostoppbar och het vid trepoängslinjen (5/9).

Rörligare anfallsspel och ökad aggressivitet i försvar var två viktiga anledningar till att gästerna vann q3 med hela 28-14, men den sista perioden blev betydligt jämnare än de tre föregående. Det innebar att Kings, med några poängs övertag från den tredje perioden, åter kunde gå upp i tvåsiffrig ledning när två minuter återstod.

På lördag är det dags för nästa hemmamatch när Kings möter Borås Basket. 

Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Nässjö Basket 78-68

(22-7), (26-18), (14-28), (16-15)

 

Poäng i Kings:

Aaron Anderson 15

Adam Ramstedt 14

Auston Barnes 11

Martin Pahlmblad 11

Toni Bizaca 10

Oskar Holm 6

Valter Lindström 6

Henrik Sjölin 3

Mario Blazevic 2

 

Poäng i Nässjö:

Kristian Heder Ternell 22

Karim Wazzi 11

Daniel Eliasson 9

Jonathan Peleg 8

Dusan Sisic 6

Devin Dilligan 5

Angelo Griffis 4

David Czerapowicz 3

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings