Kings vill ta fjärde raka mot Borås

Fredag 1 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings åker till Borås som serieledare och en seger på söndag kväll stärker chanserna att också vinna grundserien. 

Dags för spel igen alltså efter landslagsuppehållet och Kings har ju fått hålla igång utan Alexander Lindqvist och Adam Ramstedt, som båda var med i landslagstruppen. 

- Jag är glad att de är med i landslaget, det är ju ett bevis på att vi har bra spelare, men självklart ger det viss begränsning när de är borta. Vi har haft tid att förbereda oss och det ska bli kul med match igen. Vi möter ett bra Borås och de kommer garanterat att komma motiverade, säger coach Ludwig Degernäs.

Som du säkert har läst här på sajten, så har klubben blixvärvat Jonathan Person, som ersättare för Valter Lindström, som drabbats av en knäskada. Det var ju Valter som var poängbäst med 18, när Kings besegrade Borås med 93-75 i januari.

I de två senaste mötena har Kings hållit Borås på 75 och 76 poäng, ett Borås som annars snittat 96 poäng. Försvarsspelet blir viktigt nu också, enligt coach Degernäs.

- Vi behöver begränsa deras snabba spel och hindra enkla skott från trepoängslinjen. Det är hand i ansiktet som gäller.  

Både Marcus Tyus och Nimrod Hilliard IV har snittat 20 poäng, att jämföra med Auston Barnes som är Kings bäste och har 15,7. 

19.34 är starttiden på söndag kväll.  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings