Kings vidare i CL-kvalet

Fredag 20 september 2019

Kings är vidare i kvalet till Champions League, trots förlust mot Balkan Botevgrad ikväll. 82-74 hjälpte inte för Balkan. Kings vann ju med 15 poäng hemma. 

Dino Pita och Charles Callison satte 19 och Jonathan Person 17 för Kings.
 
- Jag är glad och stolt över hur vi spelat i två matcher och vi förtjänade att gå vidare.  Vi fick klara oss utan skadade Jeremiah Ingram här, men andra kom in och gjorde bra jobb, säger coach Ludwig Degernäs efter avancemanget. 
 
Det såg ut som om ni hade kontroll ända tills Jordan Callahan satte två raka treor och två straffkast i slutet på tredje.
 
- Callahan kom igång där, vi gick lite vilse, men han är en stjärna, men vi höll honom på en poäng i första halvlek.
 
Men det kom viktiga insatser från de svenska spelarna, när det skule avgöras. Martin Pahlmblad tog viktiga returer på missade straffkast. 
 
- Martin som inte var 100 % här kom in när vi hade foulproblem och visar vilken karraktär han har.
 
Vad säger du om Jonathan Person ?
 
- Jonte har spelat fantastiskt i två matcher, att han orkar spela så många minuter - hatten av
 
Och Dino Pita ?
 
- Dino har visat att han är här för att spela såna här matcher. Han har inte kommit hem för att varva ner.
 
Vad vill du tillägga ?
 
Att få spela ytterligare två matcher på den här höga nivån är fantastiskt, för coacher, för spelare och för klubben, säger "Ludde".
 
  
Matchen i korthet:
 
Missar från båda lagen i början men Mihailo Sekulovic satte matchens första poäng. Kings tog ledningen med 5-4 med en trea från Andrew Smith. Balkan gick till 12-7, innan Jonte Person satte 2+1. Sheriff Drammeh, som inte spelade senast, kom in och snodde bollen och drog en foul och Alexander Larsson satte en tvåa. Dino Pita satte tre straffar. Sheriff Drammeh satte en trea till 12-20. 
 
Ställningen efter första quartern: 20-13 för Kings.
 
Den andra började illa för Kings. Två raka och en teknisk på Eric Adams gjorde 18-20 Jonte bröt läget med en tvåa. Dino Pita två och Charles Callison tre och stor fördel Kings - 18-27 och Time-out Balkan. Reducering direkt, innan Dino Pita mycket skickligt fick i två poäng i språnget. Perioden avslutades med att kapten Pahlmblad satte en trea.
  
Ställningen i halvtid: 36-29 för Kings  
 
Balkan starkast i tredje och var också ikapp med 3.03 kvar. Jonathan Person och Dino Pita gjorde poäng för Kings men Jordan Callahan satte två treor och två strafkast och Balkan vann perioden med 29-17 och var på gång ordentligt.  
 
Ställningen inför sista: 58-53 för Balkan.
 
I sista q handlade det mycket om Charles Callison, som satte poäng på poäng med också drog på sig en osportslig foul. Callahan gav Balkan ledningen med 76-65 och det var lite kris för Kings. Men Jonte Person och Dino Pita satte och det var 76-69 och lite andrum för Kings. Båda lagen hade lagfoul och Sheriff Drammeh satte två staffkast, Martin Pahlmblad tog två viktiga returer på missade straffar och när Dino Pita stte sina två till 80-74 i slutet, så var saken klar. Dimitar Dimitrov avslutade matchen med två poäng, till ingen nytta.
 
Slutresultat 81-74 för Balkan  
 
För Kings väntar nu dubbelmöte med Antwerpen.  
 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings