Kings vann mot Umeå

Söndag 21 oktober 2018

Södertälje Kings är fortsatt obesegrat efter vinst med 86-75 mot Umeå i en match där Kings var mer kontrollerat. 

- Oavsett hur det ser ut så hittar vi sätt att vinna, säger Eric Garcia som spelade ett stabilt spel i sin roll som point-guard och blev MVP.  

Till den här matchen var både Toni Bizaca och Eric Adams tillbaka, men med restiktioner om begränsad speltid, med anledning av sjukdom. 

Umeå kom till spel med två raka vinster, sedan Omar Krayem anslutit.   

Kings startde matchen med Toni Bizaca, Eric G, Alex L, Auston B och Martin P.

Det började inte som det brukar för Kings, 0-5 direkt. Men det vände och som ofta i känsliga lägen var det Toni Bizaca som klev fram och smekte i en trea. Ett inspirerat försvarsspel och Auston Barnes gånger två gav Kings momentum i matchen. Två tvåor varav den andra var coast-to-coast. Försvarsspelet fortsatt  framgångsrikt och till slut satt också treorna. Omar Krayem nollad och Kings i ledning. 

Andre´ Nilsson satte nio poäng för Umeå och samma poängskörd för hemmalagets Auston Barnes och Eric Adams. Bland annat en super-dunk.

Ställningen efter första: 29-18.

Den andra quartern började inte heller bra för Kings med två raka missade treor, men eftersom Umeå inte gavs utrymme i anfall så kunde Kings gå fram till 38-24. Därefter kom ytterligare en stund av missade avslut för Kings och Umeå krympte avståndet till 41-30, innan Kings gick ifrån igen och kunde gå till halvtidsvila i klar ledning.

Omar Krayem fortfarande nollad, vilket visar att Kings höga agresiva försvar betalade sig väl. Umeå hade 14 turn-overs i första halvlek, att jämföra med Kings tre.

André Nilsson fortsatte att vara ett hot, men Toni Bizaca sågs ofta slita hårt under egen korg för att sätta stopp. Ändå 12 poäng i paus för Nilsson. DeAndre Mathieu visade vid några tillfällen i halvleken ett härligt häng och mjuka handleder vid genombrott och bidrog med 10 poäng. Hos Kings var Garcia nu bäst med 11 poäng.

Ställningen i halvtid: 47-33. 

Den tredje quartern inleddes med två poäng av Mathieu, som därefter drog sin tredje foul och samma sak drabbade Nilsson strax därpå. De spelade förstås viidare ändå. 2.45 in på perioden kom också Martin Pahlmblad med i målprotokollet.  Med många många kingsmissar och sex snabba poäng av Egal Saleman var Umeå på väg ikapp och när Omar Krayem satte en trea i slutminuten så var ledningen nästan borta.

Bättre försvarsspel av Umeå var nyckeln.

Ställningen efter tre: 63-59

André Nilsson gjorde ställningen 63-61 direkt i upptakten. Men Toni Bizaca såg till att Umeå inte kunde gå ikapp, med 2+1 och chansen minskade än mer när Eric Garcia sköt i två stycken treor i följd. Han var dessutom effektiv från straffkastlinjen. André Nilsson fortsatte att störa kingsförsvaret men när Valter Lindström gjorde   83-72 med 1.06 kvar var saken i pratiken klar. Valter fick också avsluta matchen med en trea och Kings är fortsatt obesegrat.

Slut: 86-75 

Till bästa spelare utsågs:

André Nilsson i Umeå och Eric Garcia i Kings  

Var detta då Eric Garcias bästa match så här långt?

- Visst, men min bästa match är altid den där vi vinner, säger Eric Garcia.

Vad tänkte han då när William Magarity försvann till Kroatien?

- Jag är fortfarande ledsen för det. William var inte bara en bra spelare, han hade också blivit en kompis så honom saknar jag. Men jag önskar honom lycka till, säger Eric Garcia.  

Nästa match för Kings spelas nästa helg - mot Luleå. Den rivaliteten har Eric hört om.

- Det är ett bra lag med bra spelare och jag tycker att såna där matcher är roliga att spela. Då kan vi kanske få lite större publik också, säger Eric Garcia. 

Luleå vann för övrigt idag mot Borås med 97-80 efter 28 poäng av Corban Collins. Missa inte Kings-Luleå.!!! 

Södertälje Kings-Umeå BSKT 86-75

(29-18, 18-15, 16-26, 23-16)

Poäng Kings: Eric Garcia 22, Eric Adams 15, Valter Lindström 14, Auston Barnes 13, Alexander Lindqvist 11, Toni Bizaca 9 och Martin Pahlmblad 2

Poäng Umeå: André Nilsson 22, Egal Saleman 17, Omar Krayem 15, DeAndre Mathieu 13, Chris Singhaleh 6 och Daniel Eliasson 2.  

Omar Krayem bättre i andra halvlek men hade turn-over när matchen stod och vägde. 21 turn-over på umeålaget mot 11 för Kings är siffror som blinkar klart. 

Strax under 20 minuters spel blev det för "sjuklingarna" Adams och Bizaca. Värdefullt är det minsta man kan säga.  

 Av: Kenneth Range  

 

 

  

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings