Kings vann mot Nässjö

Fredag 8 februari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings besegrade Nässjö med 79-70 i en match som avgjordes i den första quartern.

Auston Barnes var matchens bästa poängplockare med 25 poäng och utsågs till M.V.P. I Nässjö gick den utmärkelsen till Marquis Jackson.

Kings har nu 23 vinster och fem förluster och toppar tabellen. 

Två av toppkonkurrenterna har också spelat ikväll: Borås slog Uppsala med 103-95, medan Luleå förlorade mot Wetterbygden med 85-71. Detta betyder att Luleå tappar lite i toppen. 

Kapten Martin Pahlmblad kom till match som nybliven tvåbarnsfar. Han missade uppsalamatchen med anledning av att hans andra barn var på väg. Det blev en son. Grattis !!!!!

Matchen:

I en poängsnål inledning var Alexander Lindqvist aktiv och fixade tre nässjöfoul på två minuter, sköt i ett straffkast innan han själv foulade. Men Eric Adams satte fyra poäng och och Aston Barnes lyckades lägga i bollen liggande i luften, foulad, och satte också bonuskastet till 10-2. Med 4.44 kvar stod Nässjö på lagfoul och Alex och Auston Barnes ökade på och Nässjö tog time-out. Ett mycket tjusigt kingsanfall avslutades från vingen av Aston Barnes för tre och 15-2. Alex sänkte så en trea, innan Kings hamnade på lagfoul. Eric Garcia asisterade uston Barnes till en jättedunk i full fart, som fick publiken att jubla. Sannningen att säga hade Nässjö haft lite oflyt med bollar som rullade ut. Auston Barnes hade gjort 10 poäng. 

Ställningen efter första: 24-8 för Kings

Adam Ramstedt som avslutade första quartern inledde den andra med att lägga i två, innan Felix Terins sköt i en trea och Adam fyllde på. Efter 2.16 fick pappa Martin gå till linjen och satte ett av två. Adam Ramstedt fortsatte att lägga i och Martin sänkte en trea till 34-11. Efter 6.04 fick Toni Bizaca sin tredje foul och Felix Terins kom igång och det var 39-20. Terins då 10 poäng och klart bäst i sitt lag. Innan det var halvtidspaus hade Terins och Barnes missat varsitt straffkast och Dartaye Ruffin avslutat med en tvåa. Kings sköt drygt 48% mot Nässjös dryga 31. Kings tog 24 returer mot 16. Auston Barnes med 14 och Felix Terins med 11 var poängbäst i respektive lag. Värt att notera: Terins fick inte starta matchen för Nässjö, han som varit så framgångsrik i de tidigare mötena. Adam Ramstedt satte alla sina fyra avslut. Den andra quartern slutade 18-17. 

Ställningen i halvtid: 42-25 för Kings

Auston Barnes tog retur, sprang över hela planen och blev foulad av Ruffin, som då fick sin tredje. Barnes missade dock båda straffkasten. Det var början på en svag kingsperiod med missade avslut, fyra nässjöpoäng och så blev Kings avblåsta för 24 sekunder. Det hann gå 2.18 innan Kings första poäng kom - Alexander Lindqvist två straffkast. Ruffin började göra poäng och Franklin Williams satte två treor på kort tid och med drygt fem minuter kvar tog coach Ludwig Degernäs time-out. Det blev lyckat för det blev dubbelt stopp för Nässjö och poäng från Barnes, Pahlmblad. Adam satte ett från linjen till 57-38. Franklin Williams sänkte sin tredje trea och bröt Kings flyt. Med 47 sekunder kvar var Kings ledning nere i tio poäng, efter straffar från Terins. Då satte Martin Pahlmblad en välbehövlig trea. Nässjö vann ändå perioden med 23-19. 

Ställningen inför avslutningen: 61-48 för Kings 

Stark start av Adam som blockade i egen område och gjorde poäng. Efter 2.45 raggade han en fjärde foul på Ruffin och satte det ena straffkastet. Marquis Jackson gjorde ställningen 67-55 med 6.39 kvar och gjorde två nya. Barnes satte två men Williams satte tre, men Barnes tog två till och 71-60. Nässjö missade och Eric Garcia satte två från high-post. Intesivt försvar av Martin på Terins ledde till att Auston Barnes kunde göra 75-60 med en hook och satte även sitt bonuskast. Med 2.11 kvar snurrade Auston Barnes och såg till att Franklin Williams blev utfoulad. Eric Garcia sköt i två straffkast till 79-64 med dryga minuten kvar och därefter var det bara kosmetika. Kings sköt 51% mot nästan 40 för Nässjö. Nässjö satte åtta treor mot fem för Kings. Kings tog 39 returer mot 36. Adam Ramstedt som idag blivit kallad till landslagssamling satte fem av fem från golvet, men missade två av fyra straffkast. 

Slutresultat: 79-70 för Kings 

Poäng hos Kings: Auston Barnes 25, Adam Ramstedt 12, Martin Pahlmblad 11, Alexander Lindqvist 10, Eric Adams 10 Eric Garcia 8 och Toni Bizaca 3.

Poäng hos Nässjö:

Marquis Jackson 17, Franklin Williams 14, Felix Terins 13, Dartaye Ruffin 13, Abdou Medjedoub 9, Lukas Bergäng 2 och Tomas Fernandez 2.  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings