Kings vann mot Balkan Botevgrad

Tisdag 17 september 2019

Det blev vinst i den första kvalmatchen till Champions league. Kings besegrade Balkan med 79-64. 
 
Kings spelade ett bra försvarsspel och höll Balkan på 64 poäng och Dino Pita satte 20 poäng, med fyra stycken treor.
 
Martin Pahlmblad, lagkaptenen, var tillbaka efter skadeproblem, men spelade bara fyra minuter.
 
- Foten känns, men det känns ok. Jag ville få några minuter och få matchkänsla. Jag kommer att kunna spela mer i nästa match och jag vet var nivån ligger, säger Martin.
 
Dino Pita hyllade försvarsspelet efter matchen och får medhåll av coachen.
 
- Ni som har följt Kings under åren jag varit här vet att det är försvarsspel och karraktär som vi bygger laget kring. Det bästa med matchen var att vi följde vår game-plan defensivt, säger Ludvig Degernäs. 
 
Balkancoachen Jovica Arsic var inte alls nöjd med sitt lags insats.
 
- Vi gjorde en svag match. Taktiska misstag och och många av spelarna presterade under sin kapasitet. Jag hoppas vi kan prestera bättre inför våra fans, men om vi kan vinna med 15 poäng eller inte, det vet jag inte, säger Arsic. 
 
Se intervjuer med Pita, Degernäs och Arsic på facebook eller instagram. 
 
Returen spelas på fredag kväll, nere i Bulgarien.  
 
I samband med matchen hedrades också en av klubbens stora spelare - Peter Nyström. "Nypan", som han kallas, fick se sin tröja med nummer sex i halltaket tillsammans med de tidigare nio legendarerna.
 
Peter Nyström debuterade i SBBK:s A-lag som sextonåring, säsongen 1971-72- Det blev hela 11 säsonger, 421 matcher, 4216 poäng och 1 SM-guld, under tiden i klubben - en riktig LEGENDAR alltså. 
 
 
Matchen:
 
Kings startfemma:  Jonathan Person, Charles Callison, Jeremiah Ingram, Andrew Smith och Eric Adams.
 
 Det tog nästan två minuter till det att matchens första poäng kom. Det var Charles Callison som satte de två poängen. Eric Adams och Jonte Person såg till att det blev 6-0. Det tog 3.25 till Balkans första två. Kings hade 10-2, när Jordan Callahan satte matchens första trea. Chales Callison utmanade ständigt i Kings offensiv. Med 2,07 kvar hade Kings lagfoul och Martin Pahlmblad gjorde come-back efter skadeproblem. i slutminuten var Balkan ikapp vid 14-14, men då satte Dino Pita en härlig trea. Hälten av Balkans poäng kom via straffar, sju, lika många foul hade kingsspelarna. Kings hade 12-7 i returer. 
 
Ställningen efter första: 17-14 för Kings   
 
I andra gjorde Kings 9-0 på 2.45 och då valde coach Arsic att kalla till time-out. Under den här perioden hade både Alexander Larsson och Andrew Smith svarat för varsin monsterblock, som fick publiken att tända. Efter time-out - nya poäng från Larsson och Smith till 30-14. Två nya block från Smith och coast-to-coast från Callison, som också bombade i en trea till 35-16. Time-out Balkan med 3.51 kvar. Då hade Kings gjort 18-2 i andra. Marco Radonjic hade inte märkts så mycket, men här satte han två raka treor och nu var det coach Degernäs som valde att ta time-out med 1.30 kvar, efter slarv hos Kings. Ny trea för Balkan gav 37-26, som snabbt blev 37-28. I slutsekunderna såg Alexander Larsson till att Kings vann perioden med 22-14. Dino Pita poängbäst i hemmalaget med 10, följd av Charles Callison med 9. Kings ledde returerna med klara 25-14. Balkan hade överraskande svårt under offensiv korg - bara 4/17 på tvåor. 
 
Ställningen i halvtid: 39-28 för Kings.
 
Callison öppnade målskyttet i tredje, men Balkan svarade med en trea. Andrew Smith gjorde två och Balkan svarade. Smith tre - Balkan tre och 49-36. Eric Adams drog sin fjärde foul. Dino Pita att lita på från trepoängslinjen och 49-39. Det blev till 56-39 och coach Arsic kallade till time-out efter fem minuter. Ändå ingen ordning på Balkans spel och dunk Ingram och lay-up Jonte Person gav 60-41. Nu slarvade Kings och Andrew Smith som vilat byttes in och gjorde en block direkt. Dino Pita foulade ett trepoängförsök och Ivkov fick tre lätta som följdes av slarv och 60-48. Ingen ordning i Kings anfall under den här perioden. I slutminuten hitta Andrew Smith Jonte Person ren och tre poäng. Snygg aktion av Ivkov gav två och på en kontring satte Miroslav Pasaljic en lay-up. Lite försteg i slutet för Balkan, då Kings inte fick ordning på spelet och avsluten. 
 
Ställningen inför fjärde: 63-52 för Kings.  
 
Kings fortsatte fumla och efter 1.30 tog Degernäs time-out vid 63-54.Det tog nästan tre minuter för Kings att få i bollen i korgen och då var det Callison från straffkastlinjen. Under de första fem minuterna var det 6-2 för Kings, ingen glansbasket från något av lagen. Kings med lagfoul. Larsson satte två straffar och svarade för ett bra hemjobb och ställningen 71-58 med 2.41 kvar. Dino Pita satte ett straffkast och en trea för andrum och raggade foul och satte två nya straffkast till 77-60. Dino var också matchen bäste poängplockare med 22. 
Marko Radonjic fick pris som bäste spelare i Balkan och Dino fick priset hos Kings. Kings sköt 44% mot 31 för Balkan. Kings vann returtagningen med imponerande 48-30 och satte alla 14 straffkast. Balkan missade sju av sina. Balkan var bättre när det gäller turn-over: 9 mot Kings 14. 
 
Slutresultat: 79-64 för Kings.
 
Poäng hos Kings:
 
Dino Pita 20, Charles Callison 15, Alexander Larsson 14, Jonathan Person 11, Andrew Smith, Eric Adams 6 och Jeremiah Ingram 4. 
 
Poäng för Balkan:
 
Marko Radonjic 14, Dimitar Dimitrov 13, Mihailo Sekulovic 9, Jordan Callahan 8, Ivko Ivkov 7, Marko Pajic 5, Miroslav Pasajlic 4, Kris Minkov 2 och Nikolay Vangelov 2.   
  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings