Kings vann i Östersund, har 2-0 i matchserien

Fredag 12 april 2019

Kings vann den andra SM-semifinalen mot Jämtland med 100-91 och med 2-0 i matchserien har laget nu koplat ett grepp. 
 
Det var en match som länge såg ut att bli en klar vinst för Kings, men när Jämtlands trepoängare började gå i kom också lagets inspiration tillbaka. Trots stort underläge så jobbade jämtarna sig tillbaka på ett imponerande sätt och var vid ett tillfälle bara tre poäng bakom. Men När det skulle avgöras klev Eric Garcia och Toni Bizaca fram och visade vägen. Auston Barnes var poängbäst hos Kings med 21, men bäst i matchen var Teyvon Myers med 27. 
 
- Vi kontrollerade tempot under större delen av matchen och jag är jättenöjd med hur vi hanterade allt här uppe och att vi vann. Vi tog 11 offfensiva returer och fick 20 poäng på det. 2-0 i matcher känns förstås bra, men vi måste behålla fokus, för vi vet att Jämtland kommer tända på tisdag. Vi får titta på matchen och se vad vi gjorde bra och vad vi behöver göra bättre, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
Kvällens match:
 
Martin Pahlmblad och Eric Garcia fann väg centralt och Auston Barnes såg  till att det snabbt var 0-6. Men Jämtland svarade med nio raka poäng, fem av dem kom från Nicholas Paulos. Med treor av Alexander Lindqvist och Eric Garcia ledde Kings med 12-10. Sen följde en period med slavigt kingsspel. Toni Bizaca kom in och levererade direkt med fem poäng och innan den första quartern var över hade Eric Adams lagt i fyra poäng till ledning för Kings. Jämtland sköt 53% mot 50 för Kings. Kings satte tre treor - Jämtland bara en. Kings tog åtta returer, Jämtland sju. 
 
Ställningen efter första: 23-21 för Kings.
 
Martin Pahlmblad satte även de första poängen i q2. Evariste Shonganya gjorde poäng, men Auston Barnes gav Kings 27-23 och det tyckte Torbjörn Gehrke inte om, för han tog time-out. Men trion Auston Barnes, Eric Adams och Toni Bizaca firade här stora triumfer, samtidigt som Jämtland hade lite oflyt med sina avslut och med hjälp av Eric Garcia hade Kings plötsligt 45-30. Teyvon Myers, som nu började komma igång, reducerade men med 2.29 kvar fick Andrew Smith sin tredje foul och det var naturligtvis riktigt illa. Adam Ramstedt satte två strafkast och Daniel Johansson kom in för Jämtland - snurrade bort kingsförsvaret och kom med en säker lay-up. Men Eric Garcia och Adam Ramstedt gjorde poäng, innan den första halvleken var över. Ramstedt hade först blockat Adam Rönnqvist skott. Nu hade Kings skottprocent öka till 60 mot 46 för Jämtland. Kings hade 18 returer mot 11. Jämtland hade 7 turn-over mot sex för Kings. Auston Barnes poängbäst med 14. Kings van den andra quartern med 26-15. 
 
Ställningen i halvtid: 49-36 för Kings.
 
Det tog Eric Garcia 19 sekunder att utöka ledningen och Eric Adams tog en offensiv retur och ökade på till 53-36. Resten av q3 var jämn och Kings vann den med 26-23, men några treor hade börjat gå i för Jämtland och det skulle fortsätta.
 
Ställningen inför avslutningen: 75-59 för Kings.
 
Adam Rönqvist satte en trea direkt och det skulle bli början på en jättestark period för jämtarna. Eric Garcia satte ett svårt skott, men sen kom sju raka från Jämtland och Ludwig Degeräs tog time-out. Auston Barnes satte en trea, men fick direkt sin fjärde foul. Andrew Smith fick sin femte eftr 2.55. Adam Rönnqvist och Nicholas Paulos var nu rejält på hugget och Jämtland kom allt närmare. Paulos, Paulos, Rönnqvist och Myers och så skiljde bara tre poäng -  84-87, med 3.30 kvar. Då hade Auston Barnes kommit in med sina fyra foul och gjorde först två och levererade till Eric Garcia som satte två och då skiljde det åtta. Men Paulos och Myers gav Jämtland nytt hopp och fyra skiljde. Toni Bizaca satte två och då kom viktiga misstag från Myers. Ett missat staffkast följdes av en missad lay-up. Eric Garcia och Toni Bizaca släckte jämtarnas hopp och till sist blev det Toni Bizaca som skrev slutsiffrorna från strafkastlinjen och såg till att Kings fick 100. Jämtland vann den sista quartern med 32-25. Jämtland hade 51% mot Kings 56. Kings hade 37 returer mot 29 och Jämtland hade 13 turn-over mot 12 för Kings. Jämtland missade nio straffkast - Kings sex. 
 
SM-semifinal 2, Jämtland-Kings 91-100
(21-23, 15-26, 23-26, 32-25)  
  

Poäng hos Kings:
Auston Barnes 21, Eric Garcia 20, Toni Bizaca 15, Eric Adams 15, Alexander Lindqvist 10, Martin Pahlmblad 9, Adam Ramstedt 8 och Mario Blazevic 2.
 
Poäng hos Jämtland:
Teyvon Myers 27, Nicholas Paulos 20 ,Adam Rönnqvist 20, Evariste Shonganya 7, Andrew Smith 6, RT Guinn 4, Gustav Hansson 3 och Daniel Johansson 3.  
   

Relaterade nyheter

Södertälje Kings