Kings vann i Nässjö

Tisdag 5 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings studsade tillbaka efter boråsmatchen och slog Nässjö med 82-75 och Martin Pahlmblad visade att han är på gång igen med 19 poäng.

Inte blev det sämre av att Luleå förlorade mot Umeå med 87-82, efter att ha tappat en halvtidsledning med 51-34.

Det innebär att när de fyra topplagen har fyra matcher var kvar att spel är läget det här:

Kings har sex förluster, Dolphins har åtta förluster och Luleå och Borås har båda nio.  

- Jag är nöjd och glad. Vi har tränat och snackat ihop oss efter matchen i Borås. Vi ska vara på samma sida av papperet och göra det tillsammans, annars blir det inte bra. Nu visade grabbarna den inställning och det fokus som krävs, säger coach Ludwig Degernäs. 

 

Matchen:

Oj, vilken skillnad på starten, jämfört med boråsmatchen. Eric Garcia missade visserligen sitt första avslut, men revanscherade sig och satte matchens första tre poäng. Och det fortsatte att rinna i poäng från många kingshänder, samtidigt som Terins, Williams och Jackson hölls kort när Nässjö anföll. Däremot producerade de stora herrarna Lukas Bergäng och Dartaye Ruffin vilket ändå höll Nässjö kvar i matchen. Kings sköt hela 68% mot 41 för Nässjö Båda lagen satte två treor och Martin Pahlmblad var bäste poängplockare med 8. 

Ställningen efter första: 30-23 för Kings

Den andra quartern inleddes också av Garcia. Men Bergäng och Ruffin fortsatte att prestera bra och Kings offensiva spel var inte alls av samma kvalite' som i den första quartern. Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist och Auston Barnes gjorde poäng för Kings som ändå förlorade den här perioden med 17-13. Kings skottprocent nu 50 mot 35 för Nässjö. Nässjö hade 23-20 i returer ochlagen hade satt tre stycken treor var. Martin Pahlmblad hade gjort 10 poäng, men Dartaye Ruffin 13 för Nässjö.

Ställningen i halvtid: 43-40 för Kings

Marquis Jackson öppnade den andra halvleken med att reducera till 42-43 och det skulle visa sig vara bara början för hans vidkommande - poängen kom att strömma in. Barnes, Pahlmblad, Alex och Eric Adams såg till att Kings drog ifrån till 53-46. Men strax därpå fick Adams sin fjärde foul. Pahlmblad ökade på, men sen var det Jackson show ett tag och ställningen till 55-51. Då kom ett härlig passning från Jonathan Person till Adam Ramstedt som fick i bollen och Pahlmblad ökade till 59-51 med sin 17:e poäng. Men Nässjö gav inte upp och var ett tag bara tre bakom, men Eric Garcia avslutade quartern med en tvåa. 

Ställningen inför avslutningen: 61-56 för Kings

Jackson öppnade här också och var fortsatt het, men Adams gjorde poäng och Garcia satte en trea. När så Auston Barnes gjorde 69-58 verkade det avgjort - men icke. Lagen gjorde småryck, men det var först när Kofi Joseph reducerade till 73-78, som det började bli lite spännande. Coach Degernäs tog time-out. Nässjö hade i det läget fått Franklin Williams skadad. Ruffin blev outfoulad och till slut kunde Toni Bizaca och Auston Barnes säkra vinsten från strafflinjen. När det gäller straffar så sköt Nässjö faktiskt bort sina chanser, just från straffkstlinjen - åtta missade är på tok för mycket. I synnerhet om man förlorar med sju. Till slut var Kings skottprocent 48, mot 40 för Nässjö. På treorna hade Nässjö 5/22 och Kings 8/23. Kings vann också returerna med 40-39. Nässjö hade sex turn-over och Kings fem. Det kommer inte att synas här under, men Jonathan Person var väldigt nyttig för Kings. Spelade nästan 28 minuter och stabilt. 

- Kul att se "Jonte" som kommit in sent i laget. Nu kom han in bra och spelade bra försvar och hittade några snygga passningar, säger coach Degernäs.

I första halvlek kom Nässjös poäng oftast från Ruffin eller Bergäng, men i andra halvlek var det framför allt Jackson, men även Williams som bidrog. Hade det med er att göra? 

- De tog alldeles för många offensiva returer i första och det lyckades vi ändra på i andra, då de bara tog två. Ruffin blev trött till slut, det blir så om man varit hårt uppvaktad ända från början, säger Degernäs.  

Slutresultat: 82-75 för Kings

(23-30, 17-13, 16-18, 19-21) 

Poäng hos Kings:

Martin Pahlmblad 19, Auston Barnes 13, Eric Garcia 12, Eric Adams 11 ,Toni Bizaca 10, Alexander Lindqvist 10, Adam Ramstedt 4 och Jonathan Person 3.  

Poäng hos Nässjö:

Dartaye Ruffin 19, Marquis Jackson 15, Kofi Joseph 9, Lukas Bergäng 9, Franklin Williams 8, Tomas Fernandez 7 och Felix Terins 6. 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings