Kings tog ny seger mot Uppsala

Tisdag 6 november 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings besegrade Uppsla med 88-70, i en match som bara var en match i den första quartern. Kings avgjorde i den andra och tog den åttonde segern på nio matcher.  

Fortfarande ingen Eric Garcia och Adam Ramstedt var inte klar för spel. Uppsala led av att centern Eric Katenda hade ryggproblem och med det var mycket vunnet för Kings. 

Matchen började illa för Kings, som missade de sex första avsluten och hade desstom en passmiss, så Uppsala gick fram till 7-0. Eric Adams bröt poängtorkan och han och Valter Lindström var de mest lyckade kingsspelarna under de första quartern. Men efter att Auston Barnes missat tre raka avslut från nära håll i slutminuterna var det Uppsala som ledde efter tio minuter. Kings skytte säger varför: 4/12 på 2:or och 1/6 på treor. Valter Lindström sju poäng var bäst hos Kings. Förutom att Adams gjorde de första kingspoängen, hann han svara för en klockren block på Nemanja Jovanovic. Uppsalas försvar var lyckat.

- De bytte och vi blev för passiva men efter vår time-out blev det bättre, sa coach Ludwig Degernäs.  

Ställningen efter första: 22-17 för Uppsala.

Den andra började desto bättre för Kings. 10-0 direkt efter bland annat två stycken treor av Martin Palmblad. Toni Bizaca kom också igång och gjorde snabbt sina första fem i matchen. En annan som stred framgågsrikt här var Eric Adams, som gjorde Jovanovic utmattad av deras kamper. Kings van perioden med 29-12 och hade höjt sin skytteprocent ordentligt. Hade nu 12/24 på 2:or och 5/12 på treor. 

- Toni och Martin, de har erfarenheten och den är viktig i basket, precis som i andra sporter, säger Ludde.  

Ställningen i halvtid: 46-34 för Kings

Eric Adams öppnade den tredje quartern, vars inledning blev ett byte av snabba poäng. Uppsala som använt sin startfemma myckt började tröttna och Kings kunde dominera utan att imponera. Valter Lindström sköt i slutet i bollen, nästa från mittlinjen - men lite försent. Kings ökade sin ledning med fem poäng.

Ställningen inför avsluningen: 73-56 för Kings.

Kämpen Axel Nordström började starkt med defensiv retur, offensiv retur och poäng. Axel som inte hade något flyt med skotten men rev ner 21 returer för sitt Uppsala. Perioden såg ut som det brukar göra när matcherna i praktiken är avgjord - snygga aktioner varvas med slarv. Hos Kings fick både Adam Karahmetovic och Dimitris Agathangelidis spela i slutskedet. 15-14 för Kings.

Slutresultat: 88-70 för Kings  

Bästa poängplockare: Toni Bizaca, Kings 18 och Xavier Cannefax, Uppsala 22 (han kom med snitt på 21,7)

Kings sköt bättre, utom på strafkast.

Uppsala hade fler turn-over 16 mot 7

Uppsala tog också betydligt fler returer 49-36. 

- Bara sju turn-over, det är jag nöjd med, men returerna - det måste bli mycket bättre sa Ludde.  

Om Axel Nordström hade haft lite mer flyt, kunde det ha blivit match. Nu gick bara ett av åtta trepoängförsök i och det vet ni ju att han kan bättre.   

Med sin åttonde seger hänger Kings på i toppen, medan Uppsala är fast förankrat i botten, med bara en seger.  

Poäng hos Kings: Toni Bizaca 18, Eric Adams 16, Martin Pahlmblad 15, Auston Barnes 13, Alexander Lindqvist 10, Valter Lindström 7, Oskar Holm 5 och Mario Blazevic 2.

Poäng hos Uppsala: Xavier Cannefax 22, Davy altrus 16, Axel Nordström 13, William Eriksson-Hansson 10, Nemanja Jovanovic 7 och Robert Bolander 3.

 

Text: Kenneth Range 

 

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings