Kings tog 20:e segern nere i Huskvarna

Lördag 19 januari 2019

Kings besegrade Wetterbygden Stars med 77-68 och det var Kings 20:e vinst i SBL den här säsongen. 

Tre matcher den här veckan har blivit tre vinster för Kings.  

I den första quartern störde Wetterbygden Kings med ett 100% trepoängsskytte och bra försvar, men Kings mer kontrollerade spel betalade sig till slut och segermarginalen blev den största mellan de här lagen under säsongen. Auston Barnes och Toni Bizaca spelade till slut avgörande roller.

Kapten Martin Pahlmblad saknades i Kings. Han väntar tillökning i familjen och stannade hemma.  

 

Matchen:

Stars gjorde 8-2 direkt och alla starspoängen kom från Waly Niang, bland annat två treor. Kings gick ikapp och förbi, till ledning 15-13, men Stars fortsatte att störa Kings anfall - särskilt Eric Garcia var hela tiden hårt uppvaktad. Hemmalaget hade också ledningen när den första quartern var slut, mycket tack vare sex av sex treor. 

- Det är inte bara en tillfällighet, vi måste jobba på det där. (Det var ju tredje matchen den här veckan som motståndarna stämplade i treor i den första quartern) Men vi kom närmare dem ju längre matchen gick, säger coach Ludwig Degernäs.   

Ställningen efter första: 22-21 för Stars

Efter två och en halv minut missade Jonatan Boman en trea och det var den första i matchen för Stars och skulle också innebära slutet på det högprocentiga skyttet. Kings verkade gå ifrån i matchen, men fem raka poäng av Joaquin Portugues gjorde matchen jämn igen. Eric Garcia fortsatt hårt ansatt och hela försvarsspelet var aggresivt, men kostade på, för Stars fick tidigt lagfoul och Kings kom till straffkastlinjen. Toni Bizaca avslutade halvleken med en trea och ledning för Kings. Auston Barnes var 100% i den första halvleken och hade gjort 13 poäng. Waly Niang hade sina 10 från den första quartern.  Stars hade nu 9/19 på treor, mot Kings 2/6. Stars hade tagit åtta offensiva returer mot två. Men Kings hade inte skänkt bort ett enda straffkast.  

- Eric hade det svårt, de gjorde ett bra jobb och han kom inte loss. Vi skulle ha hjälpt honom bättre, säger Ludwig Degernäs.  

Ställningen i halvtid: 39-37 för Kings 

I inledningen av tredje gick Kings ifrån med Alexander Lindqvist drog två raka foul och hade då samlat tre och fick därefter matchas försiktigt. Toni Bizaca gjorde fem raka poäng, men Kings fick lagfoul, men fyra och en halv minut kvar. En bra kingsperiod kom vid ställningen 49-47, då Valter Lindström och Eric Adams såg till att Kings gick ifrån till 56-48. Niang sänkte en trea, men Toni Bizaca svarade med en när det återstod 19 sekunder. Men Guim Exposito sprang genom för en reducering. 

Ställningen inför avslutningen: 59-53 för Kings

Jesper Wennerholm gav Stars hopp med sin trea, men Auston Barnes kunde litre senare öka på ledningen till 65-56. Men då kom Alexander Lindqvists fjärde foul. När så Waly Niang sänkte sin fjärde trea var skillnaden nere i fem poäng och en stund senare bara två poäng. Då klev, som så många gånger tidigare, Toni Bizaca fram och tog en riktigt tuff trea som satt. Med 4.20 kvar stod Kings på lagfoul. Ett missat straffkast och en Barnes-steal senare kunde Toni Bizaca sätta ytterligare en tuff trea och då var ledningen sju poäng och det var ingen och kingsförsvaret hade nu kopplat greppet. Matchen avslutades med att Toni Bizaca sköt i ett straffkast. Auston Barnes var matchens bästa poängplockare med 23 och han tog dessutom 9 returer. Waly Niang hade dubbel-dubbel med 16 poäng och 10 returer. 

Slutresultat: 77-68 för Kings 

Lagen tog lika många returer, men Stars tog 13 offensiva mot fem. Noterbart också straffkastprocenten: Stars 53 och Kings 65. 

Kings utökade ledningen i toppen av tabellen och har nu fyra poäng till godo på Dolphins. På tisdag möts lagen nere i Norrköping.

- De förlorade mot Borås så de kommer att vara laddade. Det är klart man ser fram emot den matchen. De som håller i fysiken kommer att vinna den matchen, säger Ludde.  

Södertälje Kings-Wetterbygden Stars 77-68

(22-21, 15-118, 16-20, 15-18) 

Poäng hos Kings: 

Auston Barnes 23, Toni Bizaca 20, Alexander Lindqvist 11, Valter Lindström 10, Eric Adams 5, Eric Garcia 4 och Adam Ramstedt 4.

Poäng hos Stars:

Waly Niang 16, Guim Exposito 13, Albin Häll-Eriksson 12, Joaquin Portugues 8, Jesper Wennerholm 5, Kyle Rowley 4, Jonathan Peleg 4, Eddie Alm 3 och Mantas Griskenas 3.  

 

 

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings