Kings till Umeå för rond två

Torsdag 28 mars 2019

Kvartsfinal nummer två spelas i Umeå, där Kings vunit båda de matcher som spelats den här säsongen. En ny vinst ger matchboll, då kvartsfinalspelet avgörs i bäst av fem. 

Hemmamatchen blev en enkel triumf, efter chockstarten som gav Kings 31-13 och 51-35 i halvtid. Då hade Kings 9/12 på treorna, ledde returtagningen med 17-11 och hade inte låtit Umeå skjuta ett enda straffkast. Då är det svårt att besegra Kings.

Umeå får ta med sig det faktum att man gjorde de sista sju poängen i första halvlek och att man vann både den andra och den fjärde quartern. Det visar att man i alla fall inte ger upp.

Det senaste mötet i Umeå Enerrgi Arena öppnade Umeå starkt och ledde med 42-30 långt in i den andra quartern. Då gjorde Kings 13-0 och kunde sen gå till halvtidsvila med ledning 48-45. 

Det var i den matchen Toni Bizaca gjorde 39 poäng.

Nu behöver Umeå få mer än senast från André Nilsson och Josh Greene. De båda hade 10 poäng tillsammans i tisdagens match i Täljehallen.

Kingscoachen Ludwig Degernäs är alltid noga med att poängtera att lagen i SBL är såpass bra att det krävs en 100% inställning, annars riskerar man förlust. Nu är det slutspel och då gäller detta i än högre grad.

Kings är i egenskap av seriesegrare naturligtvis favorit.

Matchen spelas torsdag, med matchstart 1834.  

 

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings