KINGS TILL FINAL

Fredag 26 april 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Södertälje Kings vann den sjätte semifinalen mot Jämtland med 85-76 och vann då matchserien med 4-2. 
 
Nu väntar Borås i SM-finalen.
 
Kings hade försteg i  princip under hela matchen och även om Jämtland aldrig gav upp, så kändes segern ändå stabil. Den mest markanta skillnaden fanns i trepoängsskyttet. Där hade Kings 10/23, medan det var 6/28 för Jämtland.  
 
- Grabbarna visade stort fokus och jag vill ge stort credit till Martin och Alex för det de gjorde på och utanför planen. Det var förstås viktigt med en bra start och jag är nöjd med defence, helplanspressen var bättre nu än i de två senaste matcherna, säger coach Ludwig Degernäs.
 
Kan man fira när man gått till final ?
 
- Fira ska man väl inte göra, men man kan vara glad och stolt för det man gjort. Jag själv är glad för det stöd jag fått från laget, det är viktigt när man är en ung coach, säger Ludde innan han sätter tänderna i kvällsmaten. 
 
 
Så här var det:
 
Eric Adams vann uppkastet och Alexander Linsqvist satte matchens första tre poäng. Lagen följdes åt till 10 lika, innan Kings gjorde åtta raka. Då hade Alex satt tre stycken treor. Jämland kom lite närmare, men Martin Pahlmblad och två gånger Toni Bizaca skapade en miniryck och Torbjörn Gehrke begärde time-out med en minut kvar.  Utfallet blev lyckat, då Daniel Johansson och Oliver Gehrke kunde reducera. Kings sköt 52% mot Jämtlands 50 och Kings hade 10-8 i returer. 
 
Ställningen efter första: 27-20 för Kings
 
Det kom många missar i början av den andra, men Alex bröt den tendensen efter nästa två minuter. Alex, Toni Bizaca och Eric Garcia gav Kings 36-20. Då hade det gått nästan fyra minuter utan poäng för Jämtland och Gehrke kalade till time-out. Det blev lyckat igen, för Jämtland krympte Kings ledning till 39-33. Auston barnes satte stopp för en poängsvag kingsperiod. Jämtland hade nu en bättre period, en period som avslutade av Eric Garcias tvåa. Kings vann ändå perioden med 16-15. Kings och Jämtland sköt 45. Kings satte hälften av treorna och hade 21-19 i returer. Alex poängbäst med 13. 
 
Ställningen i halvtid: 43-35 för Kings
 
Kings såg inte ut att vara på tårna i inledningen, utan Songanya kunde dunka i två poäng. Martin Pahlmblad gjorde två för Kings, men fick direkt sin tredje foul. Det fick sen på bara några minuter även Adams och Alex. Därför kändes den lååånga trean, som Eric Garcia satte som väldigt nyttig. Den betydde 52-39 och Gehrke kallade till time-out. Jämtland närmade sig och Kings fick försvara med lagfoul. Ändå kunde Kings vinna den tredje quartern med 21-19, efter att Jonathan Person satt en lay-up på svårast möjliga sätt. 
 
Ställningen inför avslutningen: 64-54 för Kings
 
RT Guinn gjorde de första poängen efter en och en halv minut, men Eric Garcia och Eric Adams svarade. När Auston Barnes efter en tuff attack mot korgen och lay-up gjort ställningen till 76-63 kändes det klart. Men efter time-out kom Jämtland tillbaka, men Barnes satte en tung trea. Dessvärre drog samme Barnes på sig en osportslig och den kostade fyra poäng. Med 1.14 kvar tog coach Degernäs time-out och efter den gav Bizaca Kings ett tiopoängsförsprång. Till slut så blev det Martin Pahlmblad som fick skjuta i slutsiffrorna. 
 
 
SM-semifinal 6, Jämtland-Södertälje Kings 76-85
                          (20-27, 15-16, 19-21, 22-21) 
 
Poäng hos Kings: 
 
Auston Barnes 18, Alexander Lindqvist 17, Eric Garcia 13, Toni Bizaca 13, Martin Pahlmblad 13, Jonathan Person 5, Eric Adams 4 och Adam Ramstedt 2. 
 
Poäng hos Jämtland:
 
Teyvon Myers 24, RT Guinn 17, Adam Rönnqvist 14, Oliver Gehrke 7, Evariste Shonganya 5, Nicholas Paulos 5 och Daniel Johansson 4. 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings