Kings tappade ledningen och förlorade

Onsdag 4 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings inledde strålande mot Köping Stars och var som mest uppe i en 15-poängsledning som dock hade förbytts i förlust 75-84 efter slutsignalen. Poängbäst blev Jeremy Combs med 18 och i Kings Martin Pahlmblad, 14. Det var framför allt i q3 som Köping vände matchbilden ordentligt. 

 

– Grym första halvlek av oss, vi startade bra, sen tredje tappade vi totalt, torskade 30-18, vet inte riktigt vad vi gör då. Sen fjärde sätter vi inte våra skott och de sätter sina – svårt att vinna då, sade Hampus Ramstedt, som under sina 17:52 minuter inte bara bidrog med åtta poäng, tre returer och två steals utan också viktig energi till laget:

 

– Det känns skitbra, kul att komma in och ta minuter och göra nån skillnad, hjälpa laget och bara köra hårt. Det är det jag försöker, bara komma in med energi och peppa grabbarna, bara köra allt jag kan. 

 

Kings kom ut redo från start och hade efter tre minuter skaffat sig ett 12-3-överläge som Köping behövde ta sin första timeout för att försöka förändra. Men rytmen fortsatte att vara ojämn och hemmalaget fick möjlighet att spela sitt bästa offensiva spel lett av Pahlmblad och Charles Callison, samtidigt som försvarsspelet i den andra änden av planen var solitt. Mot slutet av den andra perioden stabiliserade sig spelet något för Köping och poängskillnaden kunde minskas till sex inför halvtidsvilan. Vid det laget hade både Combs och Gary Blackston kommit igång med poängproduktionen. 

 

Andra halvlek började inte bra för Kings, som på grund av några olyckliga sekvenser, däribland en osportslig foul av Sheriff Drammeh, tappade ledningen tidigt i q3. I slutet av quartern hade tendensen i matchen vänt till Köpings fördel, som ett tag var uppe i en tiopoängsledning. 

 

– Största anledningen tyckte jag var deras zon som de satte upp och det kändes som om vi inte fick nånting, det var skitjobbigt. Och sen, då började vi missa och då började de sätta sina skott. Den där zonen förstörde oss lite, helt klart, konstaterade Ramstedt. 

 

Men även om q3 blev en plump i protokollet för Kings del (18-30) var Ramstedts insats en positiv motvikt, vilket även Ludde Degernäs lyfte fram: 

 

– Nåt som var kul var att se Hampus idag, han var redo och visade att han vill vara med och fajtas om en plats, nu när vi har lite problem med att ha tappat en spelare och han tog chansen. Ibland kanske de inte tror på mig för att de inte får så många minuter, men det handlar om att jobba hårt och tro på sig själv och sen när chansen kommer gäller det att ta den.

 

Inför de sista tio minuterna var ställningen 62-68, men än en gång kom gästerna ut starkt och utökade ledningen på nytt, med ett skytte som gjorde det för svårt för Kings att återta ledningen. 

 

– Cred till dem, de kom ut i sin zon i tredje perioden och vi hade inga riktiga svar på det. Sen skjuter de trettio straffkast och vi skjuter femton, de får lätta poäng från straffkastlinjen. Där tycker jag vi kunde ha gjort bättre, jag kunde ha hjälpt laget mer, sade Degernäs. 

 

Redan på lördag tar Kings emot Wetterbygden Stars på hemmaplan, 16:34, direkt efter Telge Baskets match mot Norrköping Dolphins som börjar 14:00. 

 

Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Köping Stars 75-84

(26-17), (18-21), (18-30), (13-14)

 

Poäng i Kings: Martin Pahlmblad 14, Charles Callison 13, Alexander Larsson 10, Sheriff Drammeh 9, Jonathan Person 8, Hampus Ramstedt 8, Eric Adams 6, Anton Gaddefors 5, Adam Karahmetovic 2

 

Poäng i Köping: Jeremy Combs 18, C J Jackson 15, Cary Blackston 11, Shane Walker 10, Mikael Axelsson 9, Niklas Larsson 6, Ernests Kalve 6, Lukas Friberg 5, John Brändmark 4

 

Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget