Kings slog serieledarna i Köping

Måndag 11 november 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

En viktig trea av Martin Pahlmblad i slutskedet gav Kings segern på bortaplan mot Köping Stars. Segersiffrorna skrevs 76-68.  

Det var först under den fjärde quartern som Kings kunde gå ifrån, efter att Köping tappat stringensen i avsluten.

- Jag är framför allt nöjd med hur vi stänger matchen i fjärde och håller dem på 10 poäng, säger coach Ludwig Degernäs.

- Köping spelar med stort självförtroende, så jag är glad för vinsten, det visar att vi har rutin och kvalite'. Scotty (Eric Adams) gör sin bästa match för säsongen (8 p, 13 returer) och det är viktigt at han kommer igång om vi ska kunna utvecklas. Sen vill jag också lyfta fram Hampus Ramstedt och Adam Karahmetovic som spelat matcher med Knights, men ändå var hungriga, säger Degernäs.   

Charles Callison fick pris som bäste kingsspelare för sina 18 poäng, men Eric Adams 13 returer kan också framhållas. 

Detta var Köpings andra förlust i årets SBL och de står nu på sju vinster och två förluster. Kings har i och med kvällens match fem vinster och tre förluster.  

Värt att notera är att Köping fick klara sig utan trean i skytteligan, Jeremy Comba, som varit hemma i USA eftersom han blivit pappa. Nyförvärvet Ernests Kalve kunde heller inte spela och inte heller Sebastian Lindqvist deltog. Därmed försvann en hel del längd från köpingslaget.

I Kings fanns inte Dino Pita med.  

 

I korthet:

Gary Blackston gjorde matchens första två, efter att kingsförsvaret gått bort sig, men Alexander Larsson och Anton Gaddefors vände för Kings. Anton Gaddefors satte också matchens första trea till ledning 7-4, men fick strax därpå sin andra foul och fick gå till bänken. Köping hängde med tack vare bra straffskytte 8/8. erioden avslutades med en tip-in av  Andrew Smith.

Ställningen efter första: 21-19 för Kings 

Cleveland Jackson som dittils bara skjutit i sex straffar, gjorde nu första två. Sen kom en längre period med både ytreor och tvåor från Köpings Shane Walker och Köping gick till ledning 28-25, när Anton Gaddefors gjorde två för Kings. Här kom en sekvens med treor - två av Martin Pahlmblad och en av Walker. När så Charles Callison sprang rakt igenom, så ledde Kings med 36-31. Hampus Ramstedt fick göra två poäng efter ett avslut av Sheriff Drammeh. Till slut missade Blackston tre straffkast och Hampus två. Kings vann perioden med 19-15. Köping sköt svaga 28% mot 50 för Kings. Kings hade också 25-17 i returer.

Ställningen i halvtid: 40-34 för Kings

Gary Blackston som gjorde matchens första två poäng, gjorde andra halvlekens första tre och det var en låååång trea. Calison svarade med en trea, men sen var det Niklas Larssons period. Han hade bara med sig en poäng från första halvlek, men nu började treorna sitta så att man kände igen Larsson. I en sekvens gjorde han åtta raka för Köping, som då var ikapp vid 56 lika. Ludwig Degernäs tog då time-out. Det bröt sviten och Andrew Smith gjorde 2+1, men innan signalen sprang Jackson igenom och reducerade. Köping vann q3 med 24-19. 

Ställningen inför avslutningen: 59-58 för Kings 

Den sista quartern inleddes med en lay-up av Eric Adams, men Blackston sänkte en trea till likaläge. Sheriff Drammeh satte två straffkast och Andrew Smith satte ett väldigt tufft avslut via plankan till 65-61. Eric Adams fyllde på och med 4.48 kvar stod Köping på lagfoul. Shane Walker satte en trea och Jackson gjorde två och så skiljde det bara tre poäng. Men här var Eric Adams bra för Kings och satte två nya. Mikael Axelsson gjorde ett konstsamt stegfel och med 1.23 kvar tog coach Degernäs time-out. När det så var 55 sekunder kvar så satte Martin Pahlmblad den trea som definitivt stängde matchen. Niklas Larsson försökte med en trea, men missade och Anton Gaddefors kunde spika slutresultatet med två straffkast. Kings vann den sista perioden med 17-10. 

Köping sköt till slut 32 % mot Kings 45, men öping satte 10 stycken treor mot Kings sex. Kings vann returkampen med 47-35.  

Slutresultat:

Köping Stars - Södertälje Kings 68-76 

(19-21, 15-19, 24-19, 10-17) 

Poäng för Kings:

Charles Callison 18, Martin Pahlmblad 14, Anton Gaddefors 11, Andrew Smith 11, Eric Adams 8, Jonathan Person 4, Alexander Larsson 4, Sheriff Drammeh 3, Hampus Ramstedt 2 och Adam Karahmetovic 1. 

Poäng för Köping:

Shane walker 19, Cleveland Jackson 16, Niklas Larsson 14, Mikael Axelsson 11 och Gary Blackston 8.  

 

  

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget