Kings slog Köping

Onsdag 31 oktober 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Ett skadedrabat Kings kunde efter besvär till slut besegra Köping på bortaplan med 81-68. 

Eftersom Dolphins bortabesegrade Luleå i kvällens andra match med 79-77, är det nu superjämnt i toppen med 5 lag på 12 poäng.  

Varken Eric Garcia eller Alexander Lindqvist kunde vara med i den här matchen. Ingen överraskning för dem som såg matchen mot Luleå, där de båda skadades. Det såg ut att kunna bli en enkel viktoria för Kings, men i den andra halvleken kom Köping tillbaka och matchade Kings in mot slutminuterna. 

- Jag är jättenöjd, det känns som att det här var den viktigaste matchen för säsongen. Det säger jag ofta, men nu när vi fick klara oss utan Eric och Alex så känns det så, säger coach Ludwig Degernäs. Vi har talat om vikten av att hålla huvudet kallt och vi fortsatte att fokusera när det skule avgöras.

Matchen:  

Efter en tveksam start från båda lagen, klev herrarna Barnes och Bizaca fram för Kings. De var männen bakom Kings ryck, från 9-8 till 21-9. Men det hade kostat foul för Kings - båda Valter Lindström och Eric Adams hade drabbats av två. Martin Pahlmblad, Auston Barnes och Oskar Holm spelade hela den första quartern.  

Ställningen efter den första qartern: 24-13 för Kings 

Martin Palmblad ökade på ledningen direkt i andra. Efter 1.42 fick Dimitris Agathangelidis komma in och fick sen vara med i nästa fyra minuter.  Det såg nu ut att bli en klar seger för Kings, som utökade sin ledning fram till paus. Men både Eric Adams och Valter Lindström hade nu fått sina tredje foul. Innan halvtidssignal hade även Adam Karahmetovic fått vara med i matchen. Kings hade 13 lagfoul, mot Köpings 7. Martin Pahlmblad spelade hela halvleken och gjorde 13 poäng. Auston Barnes spelade hela, så när som på en halv minut och stod på 11. 

Ställningen i paus: 45-30 för Kings 

Köping kom ut i den tredje quartern och sköt treor och gjorde det plötsligt med lyckat resultat. Niklas Larsson en gång och Mikael Axelsson två gånger, gjorde att Köping kröp närmare. Med ungefär fem minuter kvar av tredje var de bara sju poäng bakom. Då kom en bra sekvens för Eric Adams, som tog en offensiv retur gjorde två poäng och snodde bollen för Niklas Larsson därpå. Men Köping hade mer och som minst skiljde det bara fyra poäng, men då dunkade Eric Adams i bollen.

- Om du slappnar av får du problem med vilket lag som helst i den här serien. Vi verkade inte riktigt redo här, säger coach Degernäs.  

Ställningen inför sista: 60-55 för Kings.

Dramatiken skulle tätna under de sista tio och det började efter en halv minut, då Niklas Larsson sköt i sin fjärde trea i matchen och minskade gapet till bara två poäng. En ny dunk av Adams och två nya poäng av Martin gav Kings lite andrum. Det ryck som skulle visa sig avgörande kom när Kings gick från 66-64-ledning till 77-66. Det kom via en trea av Bizaca, två tvåor av  Valter Lindström, två straffkast av Adams och en lay-up av Bizaca - då var det 2.30 kvar. Direkt efter missade Niklas Larsson en trea och där försvann chansen. Publiken i Karlbergshallen i Köping kunde i alla fall mysa lite åt en avslutande alley oop av Desmond Hubert. 

Slutresultat: 81-68 för Kings 

Bland mycket annat måste lagkapten Martin Pahlmblad och Auston Barnes lyftas fram. Barnes spelade 39.20 och gjorde 20 poäng och tog 9 returer, Martin spelade alla 40 - bidrog med 17 poäng, 4 returer och 9 assist. 

- Att ha en lagkapten som Martin är en ynnest, säger coach Degernäs.  

Poäng för Kings: Auston Barnes 20, Toni Bizaca 19, Martin Pahlmblad 17, Valter Lindström 15, Eric Adams 8 och Mario Blazevic 2.

Poäng för Köping: Aleksa Solevic 22, Niklas Larsson 12, Mikael Axelsson 8, Ronnie Boggs 8, Desmond Hubert 5, Sean Smith 2 och Luka Babic 2.  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings