Kings luciafirade med vinst mot Jämtland

Fredag 13 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Kings besegrade Jämtland med 92-86 i en match av blandad kvalité, där Kings missade hela tolv straffar. 
 
Trots svagt straffskytte blev det ändå Charles Callison som fick avgöra men starka attacker och från linjen, i en match som började illa för Kings. Starkt att komma igen på ett bättre sätt nu än mot Nässjö senast.   
 
Anton Gaddefors och RT Guinn fick pris som bästa spelare i respektive lag, för 25 respektive 24 poäng.  
  
Gaddefors var i stort sett nöjd med lagets insats, men ville se att man inte låter motståndarna göra så många poäng i matcherna, en filosofi som man känner igen hos Kings.
 
Intervjuer med Anton Gaddefors och coach Ludwig Degernäs finns att se på facebook "snapshot media".  
 
Kvällens vinst tar Kings till 10 vinster och fem förluster, det tycker coach Degernäs är bra, med tanke på det spelschema som varit under den här hösten.
 
Kings möter härnäst Luleå och därefter Borås. De båda möttes ikväll i Borås och hemalaget vann med 98-88.
 
 
Så här gick det till i Täljehallen:
 

Bra drive av Anton Gaddefors men han missade sin lay-up och RT Guinn gjorde sen fem raka för Jämland.
Anton Gaddefors satte en trea och tog in Kings i matchen. Nyttig screen av Alexander Larsson men Charles Callison missade lay-up och Justin Gordon gjorde ställningen 3-9 och coach Degernäs tog time-out efter 1.38. Inbytte Dino Pita satte en trea, men i anfallet därpå kontrade Jordan Semple med en trea och 6-12 på tavlan. Ny trea från Gaddefors, men spelet under offensiv korg fungerar inte.  Eric Adams satte Kings första från det gröna området, men drog direkt sin andra foul och Kings då i lagfoul. Efter fem och en halv minut satte Gaddefors  
sin tredje trea och även ett bonuskast. Med 3.44 kvar sänkte Adams sina två straffkast och Kings var ikapp. Tre från Gordon följdes av två från Gaddefors, som då redan hade 13 poäng. I slutminuten hade Jämtland 27-25 och bollen, men Kings fick stopp på anfallet, men tappade bollen och Semple gjorde två poäng med en lay-up. Jämtland hade bra utdelning med 60% mot Kings 59.
 
Ställningen efter första: 29-25 för Jämtland
 
Hampus Ramstedt satte den andra quarterns första två poäng och Alexander Larsson gjorde ställningen 29 lika och så var Kings med i det färgade området, det visade Larsson när han gav Kings ledningen med 31-29.  RT Guinn satte en trea och sköt i två straffkast, efter en slarvfoul av Larsson och 31-34. Kings i lagfoul redan efter 3.10. När Semple lade i 36-31 tog coach Degernäs time-out. Missat avslut av Kings och en trea från Alexander Yamane och två från Semple gjorde 33-41. Då kom trean från Martin Pahlmblad. Steal och nya två poäng av Martin. Snyggt samarbete Eric Adams/Anton Gaddefors tog Kings -3. Pahlmblad plockade upp en foul och sänkte båda straffarna. Jämtland i lagfoul. Martin Pahlmblads nionde poäng gav Kings ledningen med 44-43, men RT Guinn gjorde sina 14:e poäng. Kings återtog ledningen genom Charles Callison och i slutsekunden drog Thomas Massamba sin tredje foul och Dino Pita spikade halvtidsresultatet. Dubbelt illa för Jämtland med bara 0.1 kvar. 
 
Kings vann q2 med 23-16 och hade höjt avslutningsprocenten till 53, medan Jämtland tappade till 40 %. Jämtland hade 16 returer mot 15. Gaddefors poängbäst i halvleken med 17.  
 
Ställningen i halvtid: 48-45 för Kings  
 
RT Guinn gjorde den andra halvlekens första poäng efter att Kings missat i två anfall. Två nya missar följdes av ett bra hemjobb av Gaddefors och Gordon drog två foul i en sekvens. Martin satte ett straffkast för den tekniska och i anfallet som följde kom en ny trea från Gaddefors och 52-47.  Nu gick mycket på tok för Jämtland och Pita kom med 2+1. Jämtlands starke Guinn satte visserligen en trea, med det gjorde Pita också och efter nya poäng av Pita och 60-50 kallade coach Gehrke till time-out. Det gjorde susen för först sköt Marshall Nelson i en trea och Gordon fyllde på med två. Då kom "grymme" Gaddefors med en ny trea och 63-55. Eric Adams blev avblåst för stegfel och snackade sig till en teknisk och Haney sköt i det och Gordon satte 2+1 till 63-59. Jonathan Person missade två straffkast, men Hampus Ramstedt kunde lägga i 65-59. Båda lagen i lagfoul och Haney sköt i båda. Ursnyggt när Hampus gled igenom centralt och "smekte" i bollen. Dino Pita kom med en trea, men Haney sköt i två nya straffar. Calison missade två straffar men Larsson tog returen och blev foulad. Båda straffarna missade han också. Kings hade då missat sju straffar, men vann perioden med 22-20. 
 
Ställningen inför avslutningen: 70-65 för Kings
 
Marshall Nelson satte första två. Charles Callison satte nu ett av två och 71-67. Starkt kingsförsvar och Pitra med poäng från nära håll.  Marshall Nelson och Justin Gordon tog Jämtland till -2. Då, med 6.25 var det dags för ny kingstime-out, men Gordon kvitterade direkt efter. Alexander Larsson med retur och poäng och Kings i ledning igen. Men Masamba gav Jämtland ledningen med 76-75. Gaddefors 1+1, men Nelson tre och 77-79. Callison sprang igenom och kvitterade, men Eric Adams gav RT Guinn tre stycken straffkast när han foulade. Guinn hur säker som helt och -3 för Kings. Callison missade på nytt ett ett straffkast, men Martin Pahlmblad gav Kings ledningen med 83-82 med sin trea. Charles Callison utökade med 2+2. De sista efter bra jobb av Gaddefors. 87-84.  Gaddefors satte ett av två när Jämtland hade lagfoul. Haney reducerade, men Callison hade nu "tränat färdigt" på straffar och satte BÅDA till 90-86 och 12 sekunder kvar. Då missade Guinn sin trea och saken var klar. Två nya straffar från Callison spikade slutresultatet. Kings vann q4 med 22-21.
 
Skottprocenten var 49 för Kings mot 44 för Jämtland. Men Kings missade alltså 12 straffar, medan Jämtland satte alla sina 18. Jämtland hade 39 returer mot Kings 35. Jämtland hade fler fast break points och secons chance - 24-14 respektive 14-6.
 
Slutresultat:
 
Kings-Jämtland 92-86  
 
 
Poäng hos Kings:
 
Anton Gaddefors 25, Dino Pita 18, Charles Callison 17, Martin Pahlmblad 13, Eric Adams 7, Hampus Ramstedt 6 och Alexander Larsson 6.
 
Poäng för Jämtland:
 
RT Guinn 24, Justin Gordon 20, Marshall Nelson 16, Jordan Semple 11, Steven Haney 7, Thomas Massamba 5 och Alexander Yemane 3.  
 
 
 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget