Kings jagar kvittering på hemmaplan

Lördag 22 april 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Det börjar närma sig uppgörelsen i semifinalserien mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Dolphins har i och med gårdagens vinst med 72-66 på hemmaplan 2-1 i matcher. Det innebär att Kings behöver kontra med en hemmaseger i morgon söndag för att undvika att hamna i ett utsatt läge inför bortamatchen på tisdag – förlust skulle nämligen innebära att Norrköping får seriens första matchboll.

 

Den första halvan av fredagens match var en studie i låga poäng för Kings del till följd av väl genomfört försvarsarbete av Dolphins. Endast 12 poäng i den första quartern och tio i den andra försatte bortalaget i ett 13-poängsunderläge i halvtid. Kings gjorde visserligen en betydligt bättre andra halva av matchen men kom aldrig helt ikapp. En anledning var att Toni Bizaca stannade på tre poäng till följd av framför allt Dejan Jeftics försvarsinsats samtidigt som medspelarna inte lyckades kompensera för Bizacas uteblivna poäng. Undantaget var Tanel Kurbas som bidrog med 21 poäng och som tillsammans med Thomas Massamba (12 poäng) var den enda i laget som kom upp i tvåsiffrigt.

 

Att båda lagen bara satte sex av 22 trepoängsskott skulle enkelt kunna förklaras med en dålig dag från trepoängslinjen, men mer rättvist för matchbilden i stort är att lyfta fram försvarsinsatsen. Dolphins 72 poäng är definitivt en siffra som Kings strävar efter att hålla sin motståndare på och det är inte svårt att förstå Dolphins glädje över Kings 66. Att det var svårt att hitta rätt öppningar i anfallsspelet var främst en effekt av det intensiva försvaret. Två viktiga skillnader var att Dolphins vann returtagningen med åtta och fick gå till straffkastlinjen 21 gånger mot Kings fem (satta poäng: 16-4). 

 

I morgon får Kings en ny chans att justera de små detaljerna som utgör skillnaden mellan vinst och förlust, hitta lösningar på Dolphins defensiva strategier och involvera fler spelare i poängproduktionen. Men det är gästande Norrköping som har övertaget och hittar extra energi i att närma sig momentum i serien. En ny oviss kamp är att vänta. 

 

Av: Lina Agnemar 

 

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings