Kings i topp efter seger mot Borås

Tisdag 20 november 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings slog Borås med 85-76 på bortaplan och tog över serieledningen då Norrköping föll mot Jämtland med 97-89, efter förlängning.

Kings kom till start med fullt lag, medan Borås saknade Simon Gunnarsson och Brian Fitzpatrick som båda är skadade och dessutom var coachen Henrik Svensson på BB för att hälsa sitt nyfödda barn välkommen till världen. Henrik Carlsson vikarierade.  

Det här var Kings match. Ett mer stabilt spel med fler alternativ i anfall och ett bättre försvar. Ändå blev det lite spännande, men viktiga poäng av kapten Martin Pahlmblad avgjorde ändå. Borås Mike Moore har uppenbarligen inte Kings som sin favoritmotståndare. Missade skott och missad passning när Borås hade chansen.  

- Moore är en av de bästa spelarna, så det är klart att vi hade extra fokus på honom, Vi visste att vi hade övertag inside och vi fick under långa stunder bra utdelning på det. Jag är också väldigt nöjd med att vi kunde hålla dem på 76 poäng och att vi än en gång visar att vi inte är beroende av enskilda spelare - så sammanfattade coach Ludwig Degernäs vinstmatchen i Boråshallen.  

Kings var i ledningen nästan hela den första halvleken. Det började bra för Adam Ramstedt som vann uppkastet och kunde vända bort William Gutenius för matchens första poäng. Mrcus Tyus satte sen en trea och det var den enda gången som Borås var i ledningen under första halvlek. Borås fortsatte med att mata treor, men satte bara två av nio, under den första quartern. Kings däremot fick sina poäng lättare och ofta från nära håll.  Som helhet var Kings klart bättre och ledde följdriktigt.

Ställningen efter första 23-15 för Kings.

Borås kom ut till andra med ett mer aggresivt försvar och Kings fick svårare att komma till enkla avslut. Borås lyckades krympa underläget till 26-29, men då satte Martin Pahlmblad en trea och följde upp med en tvåa och då var skillnaden åtta poäng. Toni Bizaca var bra för Kings som kunde gå till pausvila med ledning, trots klart underläge när det gällde returer, 21-14 för Borås. Borås hade 4/20 på treorna mor Kings 2/6. Toni Bizaca poängbäst hos Kings med 12, Marcus Tyus för Borås hade 10.

Ställningen efter första halvlek: 42-36 för Kings

Borås fortsatte att störa Kings anfall och det blev inte lika många lätta poäng i det här läget. Fredrik Andersson öppnade starkt för Borås med fyra poäng, men annars var det Marcus Tyus som var det största hotet även här. Det började gnissla lite hos Kings, som under den tredje quartern drog på sig två tekniska foul. Borås vann perioden och det var tur att Toni Bizaca ändå lyckades lägga i en tvåa, så att Kings ändå höll undan.

Ställningen inför avslutningen: 63-62 för Kings.

Bizaca gav också Kings en bra start när han satte två straffkst, men Tyus satte en trea och då var det plötsligt likaläge. Kort därefter kom det som kom att bli segerrycket. Kings gick från ledning 69-67 till 78-67. Borås var därefter lite för slarvig i viktiga lägen för att kunna riktigt hota om segern. Til slut blev det Eric Garcia som med en trea fick spika slutresultatet med en trea.

Borås sköt 37 treor men satte bara 10 av dem. Siffrorna för Kings var fem av 13. Borås vann returerna med 34-32 och hade också fler turn-over, 16 mot 13. Marcus Tyus var matchens bästa poängplockare med sin 26. Martin Pahlmblad hade 21 för Kings.

Slutresultat: 85-76 för Kings.  

 

Poäng för Kings: Martin Pahlmblad 21, Toni Bizaca 18, Adam Ramstedt 13, Auston Barnes 10, Valter Lindström 6, Alexander Lindqvist 6, Eric Adams 6 och Eric Garcia 5.

Poäng för Borås: Marcus Tyus 26, William Gutenius 13, Fredrik Andersson 10, Nimrod Hilliard IV 10, Mike Moore 10, Daniel Thuresson 5 och Ludvig Johansson 3.  

 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Kings bygger nytt

  Skrivet 2019-09-16

  Efter två säsongers uppehåll som svensk mästare återtog Södertälje Kings förra säsongen SM-pokalen i den femte finalseriematchen mot Borås Basket inför 3 875 personer i Scaniarinken. När den nya säsongen ...

  Läs mer
 • Champions League-kvalet inleds på tisdag

  Skrivet 2019-09-15

  På tisdag spelar Södertälje Kings sin första match i Champions League-kvalet mot Balkan Botevgrad som gästar Täljehallen. Liksom Kings är regerande mästare i SBL är Balkan motsvarande för den bulgariska ...

  Läs mer
 • Förlust mot Helsinki Seagulls

  Skrivet 2019-09-12

  Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino ...

  Läs mer
Södertälje Kings