Kings gästar revanschsuget Luleå

Söndag 15 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon måndag möts Södertälje Kings och BC Luleå i den tredje semifinalmatchen som spelas i Luleå Energi Arena. Eftersom Kings vann på hemmaplan i fredags utjämnades serien till 1-1 i bäst av sju.

Båda lagen har hittills vunnit sina hemmamatcher med höga siffror: 21 (Luleå) respektive 20 poäng (Södertälje) och Luleås head coach Peter Öqvist delar med sig av sin syn och erfarenhet på de stora poängskillnaderna som svänger mellan lagen:

– Det är jätteofta så här. Det här är mitt femtonde slutspel, jag har varit med i så många serier; det blir jämnare och jämnare och sen sista avgörs det på sista skottet. Det är slutspel, det kan svänga så här hur mycket som helst. Vi visste att det här skulle bli en jättetuff historia. Två noll i en slutspelsserie, inget lag vill hamna där, så vi visste att Södertälje skulle komma riktigt, riktigt vasst, vilket de också gjorde. De gjorde en bra match defensivt, bra intensitet. Vi kom inte alls upp i samma defensiva intensitet som vi behöver för att vinna en match på bortaplan.

Med tanke på Luleås hemmaplansfördel är det dock Kings som måste vinna en bortamatch, hellre förr än senare, och för det krävs inte minst mental styrka. Det finns naturligtvis flera anledningar till de stora inledande hemmasegrarna men en är hemmapublikens stöd. 1 910 personer kom till den första matchen i LEA i tisdags och 853 till Täljehallen i fredags, och trots en viss skillnad i antalet var stödet från hemmapubliken stort i Södertälje såväl som i Luleå.

Kings head coach Ludde Degernäs berättar lite om hur förberedelserna ser ut nu mellan matcherna:

– De är jättebra där uppe, de är trygga i sin hemmaborg och vi vet att de kommer gå ut med full aggressivitet och intensitet på måndag och det är vårt jobb att matcha det. Det handlar inte om små taktiska grejer, det handlar om energi, det handlar om att orka, det handlar om att gå hem och sova ordentligt, det handlar nu om att äta, stretcha, och fortsätta hålla mindsetet hundra procent.

Matchen börjar klockan 19:04 och kan ses på https://basketsverige.tv för 99 kronor.

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings