Kings första förlust 2020

Fredag 17 januari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Nässjö besegrade Kings med 63-61 i en match där Kings skytte bara fungerade sporadiskt. Anton Gaddefors ende spelare över 10 poäng, med 24. 

Ändå hade Kings med ett 15-0 ryck i den tredje quartern kopplat grepp om matchen och det var också under den perioden som skotten gick i. Men danske Mathias Christensen sänkte då två raka treor och tog in Nässjö i matchen igen.

I matchens slutskede hade Kings chansen att avgöra, efter att Nick Russell givit bort bollen. Men Anton Gaddefors missade sitt avslut och Dartaye Ruffin tog matchens viktigaste retur. Med nio sekunder kvar foulade Sheriff Drameh Felix Terins som satte ett av straffkasten till slutresultatet.

- Vi fick ingen bra start och resultatet efter den första quartern, 22-12, visar ju det också. Men grabbarna krigade och vi kom tillbaka och kunde ha vunnit matchen. Det är svårt att hitta självförtroendet i en match där bollarna inte går i. Anton visade klass men jag gillar att gruppen visade karraktär och krigade, säger coach Ludwig Degernäs. 

Efter fyra raka vinster kom så en förlust, som gör att Kings nu har 15-9. För Nässjö kom segern som en skänk i kampen om åttondeplatsen, då Umeå förlorade mot Djurgården.  

DeShawn Freeman debuterade för Kings med fem poäng och fyra returer på tio och en halv minuts speltid. 

- Jag tycker att han tog chansen under sina dryga tio minuter. Det finns att bygga på, han kommer att hjälpa oss framöver, säger Ludde.  

Däremot saknades skadade trion Charles Callison, Dino Pita och Alexander Larsson.

För Nässjö spelade kingsbekante Valter Lindström och fick sätta en trea mot sitt gamla lag. Den kom i slutet av den första quartern.  

Anton Gaddefors var matchens bäste poängplockare med 24 poäng (42%).

Anton fick också pris som bäste spelare i Kings och danske Christensen fick det i Nässjö.  

 

Kort om matchen:

Gaddefors satte två straffar till ledning, men annars handlade det mycket om missade skott för Kings. Martin Pahlmblad satte den enda trean, medan Nässö satte fyra stycken. Kings sköt bara 30 % mot 57 för Nässjö.

Ställningen efter första: 22-12 för Nässjö

Trepoängsskyttet i den andra quartern var inte bra - inte en enda i. Anton Gaddefors producerade men inte så att att det räckte till att vinna perioden som slutade 14 lika. Jonathan Person fick sin tredje foul. Lite typiskt för Kings kväll var när Simas gjorde en riktigt läcker attack men inte fick i bollen. Det mest positiva under den första halvleken ur Kings perspektiv var kanske att Nässjö bara fick göra sex poäng från färgen. 

Ställningen i halvtid: 36-26 för Nässjö.  

I den tredje började det bra för Kings, då Martin Pahlmblad serverade Eric Adams för en dunk. Sheriff Drammeh sköt i en trea och det fick fart på Gaddefors som satte två stycken. Detta gav Kings 15-0, men så kom den där Christensen och så var det ledning igen för Nässjö. Men sista ordet fick Jonte Person vars två strafkast gav kingsledning. 

Ställningen inför avslutningen: 48-47 för Kings

Eric Adams stod för en steal i upptakten och fick sen skjuta straffar, men missade en. Därefter gick mycket på tok i kingsanfallen och Nässjö gick till 53-49. Med 2.38 kvar ledde Kings med 60-59 och Eric Adams fick skjuta straffar, men missade en igen. Daniel Johansson kvitterade för Nässjö. Nya straffar följde för Adams, men nu missade han båda. Nick Russell satte ett straffkast för Nässjö till 62-61 och sen kom Gaddefors missade avslut Ruffins retur och Terins straffkast. 

Nässjö sköt 38% mot 33 för Kings. Hade åtta treor mot fyra och tre av Kings fyra kom under den starka perioden. Nässjö tog 41 returer mot 38. 

Slutresultat: Nässjö-Kings 63-61. 

 

Poäng hos Kings:

Anton Gaddefors 24, Jonathan Person 9, Sheriff Drammeh 8, Martin Pahlmblad 7, Eric Adams 6, DeShawn Freeman 5 och Simas Buterlevicius 2. 

Poäng för Nässjö:

Nick Russell 15, Franklin Williams 10, Dartaye Ruffin 9, Mathias Christensen 8, Felix Terins 8, Daniel Johansson 4, Karim Wazzi 4, Valter Lindström 3 och Abdou Medjedoub 2.   

Relaterade nyheter

Södertälje Kings