Kings föll tungt i Nässjö

Tisdag 10 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Nässjö tog säsongens första hemmaseger när Kings slogs tillbaka med 90-79, när Kings inte var som bäst. 

Kings står då på nio vinster och fem förluster och tappar mot topplagen. Nässjö har 3-11.  

Kings försvarsspel såg inte bra ut i starten och det utnyttjade framför allt Dartaye Ruffin, som gjorde 19 poäng i den första halvleken.

Lite bättre försvar i andra halvlek, men Nick Russell löste då svårigheterna bra för sitt Nässjö.

Nässjö tog 13 returer mer än Kings (21-8 i "second chance") och sköt också med högre procent. 

Dino Pita var poängbäst hos Kings med 19, medan Dartaye Ruffin hade en dubbel dubbel med 25 poäng och 11 returer.  

Coach Ludwig Degernäs efter matchen:

- Vi var inte redo när matchen började, men de kom ut aggresivt. Vi tar inte fighten och de dominerar i allt  i början. Det blev ett för stort hål.

Returerna är resultatet av fighten och statistiken säger mycket om matchbilden.

Men vi får gratulera coach Källman till vinsten - de dominerade i 37 minuter.

Hittar du nå't positivt i matchen ?

- Det enda positiva är att vi inte fick några skador. Bra att alla är hela och friska så att vi kan träna och utveckla vårt spel, det behövs, säger coach Degernäs.  

Övriga matcher ikväll:

Wetterbygden-Köping 99-98 efter förlängning

Jämtland-Borås 81-99  

Djurgården-Umeå 77-85

 

Matchen:

Kings försvar inte vasst från början. Franklin Williams gjorde matchens första fem poäng, innan Alexander Larsson gjorde Kings första med en hook. Vid kingsledning 9-7, kom ett 12-0 ryck från hemmlaget som kopplade greppet. Q1 avslutades också av Williams. Dartaye Ruffin hade 13 poäng för Nässjö som sköt 60% mot 37 för Kings. Returerna vann Nässjö med 12-6.

Ställningen efter första: 28-17 för Nässjö 

Dino Pita sköt i en trea för Kings men firma Karim Wazzi/Abdou Medjedoub kom med sex poäng och 34-20 för Nässjö. Kings hade lagfoul redan efter 3.32, men lyckades ändå närma sig. Treor från Anton Gaddefors och Martin Pahlmblad hjälpte till, liksom bra spel av Eric Adams. Q2 avslutades av Charles Callison, som såg till Kings vann perioden med 24-20. Nässjö hade skjutit 50% mot 46 och hade 24-11 i returer. Ruffin 19 poäng och första halvlekens dominant.

Ställningen i halvtid: 48-41 för Nässjö 

Det började lovande för Kings, när Charles Callison sprang rakt igenom, men Nick Russell svarade med en trea i det som skulle bli "hans halvlek". Russell och Ruffin bar Nässjö och halvvägs in i q3, hade Ruffin redan dubbel dubbel. I slutet av perioden missade Jonathan Person och Eric Adams var sitt straffkast och Nässjö vann perioden med 17-16. 

Ställningen inför avslutningen:  65-5 för Nässjö. 

Medjedoub och Felix Terins gav Nässjö en perfekt start, men det var Russell som var den ledande aktören i detta skede. Han gjorde 16 av sina 18 poäng i andra halvlek. Med trots Russells spel kunde Kings krypa närmare och en trea från Dino Pita gjorde ställningen 82-74. Jonathan Person kom med en lay-up och när det var 2.31 kvar, hade Kings bollen. Båda lagen hade lagfoul och Felix Terins satte sitt ena. Charles Callison satte två poäng, men matchens avgörande två kom nog från Daniel Johansson till 85-77. Pita sköt i en tvåa, men Terins satte en trea och två straffkast till slutresultatet. 

Nässjö landade på 52% mot Kings 43, men Kings satte åtta treor mot fyra för Nässjö. Nässjö hade 40-27 i returer, men också 11-6 i turn-over.  

Slutresultat: Nässjö-Kings 90-79 

 

Poäng hos Kings:

Dino Pita 19, Charles Callison 13, Jonathan Person 11, Anton Gaddefors 10, Martin Pahlmblad 10, Eric Adams 10, Alexander Larsson 6 och Sheriff Drammeh 2.

Poäng hos Nässjö:

Dartaye Ruffin 25, Nick Russell 18, Felix terins 13, Daniel Johansson 9, Franklin Williams 9, Mathias Christensen 6, Abdou Medjedoub 6, Lucien Christofis 2 och Karim Wazzi 2. 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget