Kings föll tungt i Krasnojarsk

Onsdag 30 oktober 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Jenisej Krasnojarsk vann mot Kings med 99-78, efter att ha gått ifrån i den sista quartern, som de vann med 27-16.
 
Det var ett nytt Jenisej i jämförelse med deras match mot BC Balkan senast. Darius Morris och Devion Berry var med nu och dessutom stod man inte och latade sig i försvaret den här gången.
 
Ändå var Kings bara ett enda poäng bakom i slutet av den andra quartern, när en olycklig sekvens gjorde skilladen till sex poäng. 
 
Charles Callison och Martin Pahlmblad hade båda 19 poäng för Kings. Davion Berry gjorde 21 för Jenisej och det var han bäst på.
 
Kings sköt 60% på tvåorna och 38 på treor och det är ju fina siffror, men Jenisej hade 56% på treorna.  
 
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen:
 
- Vi fck en bra start och var redo för att vara med och tävla på den här nivån, men vi lät dem ta alldeles för många offensiva returer. Men grattis till Jenisej, de var bättre än vi och visade att de har hög kvalité. Vi följde vår game-plan, men kunde ha gjort saker bättre i vissa situationer. 
 
Lagkapten Martin Pahlmblad:
 
Vi känner att vi kan vara med och tävla på den här nivån, det tar vi med oss. Men man får inte göra misstag och ibland vet man inte vart matchen tar vägen.  
 
Efter dagens match har Cluj två vinster, Jenisej och Balkan var sin och bara Kings är utan. Då förstår ni betydelsen av matchen mot Balkan på tisdag. KOM OCH GE KINGS DITT STÖD!!!! 
 
 
I korthet:
 
Det började bra då Alexander Larsson tog retur på Andrew Smiths avslut och gjorde 2-0 och Jonathan Person satte en trea. Tomislav Zubcic skulle visa sig vara ett starkt hot och han gjorde Jenisejs första två. När Sheriff Drammeh, som bytts in, gjort fem poäng på kort tid ledde Kings med 16-13, men då släppte man till tre stycken offensiva returer och Zubcic kunde göra 2+1. I slutet av perioden fick Kings skjuta sex straffar, men satte bara tre. Zubcic hade gjort 10 poäng och jenisej hade tagit nio offensivaa returer.
 
Ställningen efter första: 25-19 för Jenisej.
 
Adam Karahmetovic fick starta i den andra, men det var Artem Komissarov som gjorde de första två poängen. Andrew Smith svarade med en trea, men så blev Komissarov ohyggligt ren för en trea och så var det 30-22. Att det här var Jenisejs match visade sig när Garlon Green sköt för tre och bollen studsade upp och ner på ringkanten innan den bestämde sig för att gå i. Strax därpå kom en lay-up från debuterande nyförvärvet Anton Gaddefors till 35-30. Martin Pahlmblad som inte gjort poäng i första, kom nu igång ordentligt och en trea av Martin betydde 45-44. Då kom en olycklig sekvens, när Kamissarov fick öppen trea som han satte och när Eric Adams samtidigt foulade under egen korg så kunde Zubcic sätta två straffkast. -1 blev -6. Perioden slutade 25 lika. Kings hade 28 avslut, Jenisej hade 38 - båda satte 17. I den här perioden blev det bara två offensiva returer för Jenisej.
 
Ställningen i halvtid: 50-44 för Jenisej.
 
Martin sköt i en trea i början på tredje, men det gjorde Devion Berry och Garlon Green också. När Jenisej gjorde 6-0 halvvägs in i perioden valde coach Degernäs att ta time-out, men direkt efter den så kom ännu en trea, nu från Zubcic, till 67-54. Martin, Alexander Larsson och Charles Callison var nu de som gjorde poäng för Kings, men när Larsson missade båda sina straffar i slutet, så innebar det att Kings hade 5/12. Callison avslutade q3 med sina 13:e poäng. Jenisej vann perioden med 22-18. 
 
Ställningen inför avslutningen: 72-62 för Jenisej.
 
Komissarov satte en trea och Green en tvåa och coach Degernäs tog time-out redan efter 1.08. Men så här långt i matchen hade Kings skjutit bra, men nu gick inte bollarna i, medan utdelningen för Jenisej var desto bättre. Efter en rad treor var det 91-69 och matchen var avgjord. Med tre minuter kvar hade Kings lagfoul, men svagt straffskytte gjorde att de inte nådde 100 poäng. Istället kunde Andrew Smith få glänsa lite till slut. Först en tip-in på ett missat straffkast av Larsson och till slut spikade han slutresultatet med en alley-oop. 
 
 
Jenisej Krasnojarsk-Södertälje Kings 99-78                                                                                                                                                                          (25-19, 25-25, 22-18, 27-16)   

Relaterade nyheter

Södertälje Kings