Kings föll mot BC Luleå för tredje gången

Söndag 27 januari 2019

 Kings reste sig från en mardrömsstart och ledde i halvtid. Ändå vann Luleå med 89-86. Till sist var det kingsbekante Thomas Massamba som stod för de avgörande insatserna. Därmed har Kings nu 20 vinster och fem förluster, medan Luleå har 18 vinster och sju förluster. Martin Pahlmblads 11 poäng gjorde att han med marginal passerade 2000 poäng för Södertälje. 

Alexander Lindqvist var matchens bäste poängplockare med 22 och utsågs till en av matchens bästa spelare. Den andra utmärkelsen gick till Robert Gilchrist. 

Matchen:  

Mardrömsstart för Kings när Luleå gjorde 11-0, innan Eric Garcia satte en trea för reducering. Nio av de 11 poängen kom på treor från Denzel Andersson. När man sett Denzel på uppvärmningen var det ingen överraskning. Han pumpade i trea efter trea. Auston Barnes hade två offensiva foul under de första fyra minuterna och Luleå gick ifrån. Då gjorde Kings åtta raka och kunde närma sig, men nyförvärvet Earvin Morris sköt i en trea. Innan den första quartern var slut hade också Toni Bizaca gjort poäng. Kings sköt 58% mot 50 för Luleå. Starkt att komma tillbaka efter den starten. 

Ställningen efter första: 22-15 för Luleå

Martin Pahlmblad som inte spelat i den första var med direkt i den andra och Kings gjorde 4-0 från Toni Bizaca och Adam Ramstedt. Bizaca mycket mer aktiv än senast. Luleå satte fyra, innan Martin Pahlmblad sköt i en trea till 22-26. Adam satte två och krympte luleåledningen ytterligare. Klockan hade sen just passerat sex minuter när Martins andra tvåa satt och därmed var 2000 poäng passerat och Kings var ikapp. Adam Ramstedt satte ett straffkast och så ledde Kings för första gången i matchen med 30-29 3.16 kvar av halvleken. Luleå gick ifrån pånytt, men då kom en ny trea från Martin och det var lika igen. Från 33-33 gick Kings till 40-35 genom bra aktioner av Toni Bizaca och Auston Barnes. Barnes stark under offensiv korg då. Kings skottprocent nu drygt 60 mot nästan 45 för Luleå. Luleå hade tagit 17 returer mot 12. Men Kings försvarsspel satt bättre i den andra quatern, som man vann med 25-13. En bra första halvlek med tuffa tag.

Ställningen i halvtid: 40-35 för Kings 

Thomas Massamba sköt i en trea för Luleå. Sen kom ett riktigt flöde från båda lagen, innan kingsförsvaret fick stopp på Gilchrist i eget färgat område. Alex fick en osportslig foul och Collins från linjen och Denzel Andersson gav 44-44. Alex och ett bonuskast gav Kings ledningen, men Denzel satte en trea och kvitterade. Martin och Alex gjorde poäng, men Luleå kvitterade. Gilchrist en snygg tip-in i trängt läge. Alex satte ett av två från linjen, men Gilchrist sate en hook till ledning för Luleå. 3.33 kvar lyste på tavlan när Denzel fick sin fjärde foul och Alex sköt i från linjen. Kings missade tre raka chanser under offensiv korg och på kontringen satte Morris 58-54 för Luleå. Kämpatag i försvaret gav stulen boll i viktigt läge, men Bizaca missade sin trea. Offensiv foul för Valter följdes av en trea från Collins. Men snyggt spel från Auston Barnes till Adam Ramstedt gav två poäng och ett bonuskast. Men 1.07 kvar fick Collins sin fjärde foul och Strax därpå sköt Eric Garcia i en trea till underläge med två för Kings. Massamba satte ett strafkast, innan en sevärd period var över. Luleå vann den med 28-20.

Ställningen inför avslutningen 63-60 för Luleå 

 Eric Garcia sköt i en trea utifrån vingen direkt och Barnes gav Kings ledningen, men Shine kvitterade. Shine, som var en viktig faktor så här dags i matchen satte två kast till ledning Luleå. Kings aggresivt i försvar och Eric Garcia lyckades trots tuff uppvaktning lägga i för Kings. Auston Barnes tryckte i en retur med kraft och Alex sköt i en trea, efter snyggt spel från Martin. Kings i ledning med sex då. Martin foulade Denzel som fick tre straffkast men missade ett. Med 5.40 kvar kom en olycklig sekvens för Kings, med missat avslut, osportslig foul på Adams, vilket betydde lagfoul för Kings. Luleå gick ikapp efter bland annat en tip-in av Denzel. Då sänkte Alex en lååång trea. Luleå sköt i straffar och gick förbi till 79-78, som Gilchrist ökade till 81-78. Eric garcia gck mot korgen, drog foul nummer fem på Denzel och satte båda straffkasten. Collins blev foulad och satte båda till leleåledning med tre - då var det 50 sekunder kvar. Auston Barnes reducerade och Massamba hade sånär tappat bollen i anfallet som följde - vilken dramatik. Samme Massamba sköt i en vacker trea med 22 sekunder kvar till ledning 86-82, det var viktigt för matchen. Toni Bizaca satte två straffaroch Collins missade ett av sina båda. Masamba foulade smart med drygt fem sekunder kvar och hindrade med det Kings från att skjuta för tre. Garcia satte sina båda och Kings var ett under. Thomas Massamba fick avsluta från linjen, därför att Martins försök till avslut stoppades. Kings hade 53% på sina tvåor och 38% på treor. Luleå hade 61 på tvåor och 31 på treor. Returerna vann Luleå med 38-32.

Slutresultat: 89-86 för Luleå.  

En underhållande match att se och bör ha gjort sig bra i TV. 

Poäng hos Kings: Alexander Lindqvist 22, Eric Garcia 15, Auston Barnes 12, Martin Pahlmblad 11, Toni Bizaca 8, Adam Ramstedt 8, Eric Adams 8 och Valter Lindström 2.  

Poäng hos Luleå:

Robert Gilchrist 20, Denzel Andersson 18, Tavarius Shine 17, Thomas Massamba 15, Corban Collins 10, Earvin Morris 5 och Tim Kearney 4.  

  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings