Kings besegrade Jämtland borta

Lördag 6 oktober 2018

Ny seger för Kings 
Foto Anna Forsström
Ny seger för Kings Foto Anna Forsström

Kings tog sin andra raka seger i SBL, när Jämtland besegrades med 100-95, efter en mycket dramatisk avslutning.

När det skulle avgöras bäddade William Magarity för vinst genom en trea. Alexander Lindqvist sköt i två straffar som gjorde att matchen var näst intill avgjord och kapten Martin Pahlmblad satte två kast och stängde till sist matchen.  

- Jag var trygg med grabbarna som visade den karraktär som man vill se, sa coach Ludwig Degernäs. 

Det resultatet innebär att Kings är det enda lag som ännu inte förlorat. Men eftersom laget bara spelat två matcher ligger både Borås och Jämtland före i tabellen och Borås väntar i nästa match för Kings.  

Vi tar det från början.

Kings gick till ledning med 12-5 efter ett närapå felfritt spel, men Jämtland var ikapp vid 20-20. Kings gick ifrån igen, men Jämtland replikerade. En tempostark och sevärd inledning.

Ställningen efter första quartern: 26-26. 

Efter 1.12 av den andra quartern hände det som kunde ha ändrat utgången av matchen. Eric Adams, den spänstige, fick sin tredje foul och blev förstås utbytt. 

- Det blev så klart ett knepigt läge med en tuff rotation, men Auston Barnes med flera gick in och hjälpte till, säger Ludde. (varken Toni Bizaca eller Valter Lindström spelade för KIngs) 

I detta läge klev William Magarity in i handlingen på allvar, med både treor och tvåor och såg till att Kings kunde gå till pausvila i ledning med fem poäng. Då hade trepoängskyttet förbättrats rejält och var nu 66 procent, eller åtta av tolv. 

Andra saker att lyfta fram: 

Bara tre turn-overs för Kings under den första halvleken.

Auston Barnes spelade 19.16 och hann med 11 poäng och fyra returer.

- Att Barnes spelar mycket är inget konstigt, enligt coach Degernäs.

Ställning i paus: 47-52.  

Den tredje quartern började bra för Kings och för Martin Pahlmblad. På kort tid sköt han i två stycken treor och när Eric Adams som fick vara med igen bidrog med en tvåa var Kings uppe ledning med tio poäng.Detta följdes av en period med slarvigt spel från båda lagen. Kings ledning krympte men höll i sig, ända fram till att en viss Gehrke klev in i handlingen på allvar - Oliver Gehrke. Med två raka treor hade 18-åringen kvitterat och ställningen var plötsligt 71-71. Jämtland tog ledningen, men Martin Pahlmblad såg till att det var lika inför avslutningen. Då hade Kings procent på treorna sjunkit till 50 procent och antalet turn-overs ökat till sju.

Ställningen efter tre: 73-73.

En liten bit in i den den sista quartern skött Oliver Gehrke i sin sjätte trea på sju försök och gav jämtarna en trepoängledning att bygga på. Men nu var det Kings tur att vända och hade sen ledning med 92-91 när matchen var inne i sin slutminut. Då kom det som bäddade för triumfen - en trea av William Magarity till ledning 95-91. När det sedan kom att definitivt avgöras var det via straffkast från Alex Lindqvist och Martin Pahlmblad. Noterbart att i kingsledning 96-93 med 10 sekunder hade kingsbänken hjärnorna väl arbetande. Det luktade straffar lång väg och man såg då till att byta Eric Adams mot Alex Lindqvist, som också fick gå till linjen. 

Slutresultat:. Jämtland-Södertälje Kings 95-100

En underhållande match med många bra prestationer och tjusiga skott. Publiken i Östersunds Sporthall hade bara en sak att beklaga sig över - resultatet.

Kings kan också glädja sig åt att Eric Garcia nog gjorde sin bästa match i Kingslinnet.

- Han går framåt och framåt, men han behäver support och coachning för att fortsätta utvecklas, säger Ludwig Degernäs - segercoachen. Som också vill framhålla det faktum att hans lag faktiskt tog 10 offensiva returer i avslutningen. 

Evariste Shonganya, jämtlandsspelaren som alltmer framstår som favorit till att vinna kategorin flest returer, stannade den här matchen på 11, men hans snitt är ändå starka 14.75. 

Poäng i Kings: Martin Pahlmblad 27, William Magarity 23, Erc Garcia 15, Alexander Lindqvist 14, Auston Barnes 13, Eric Adams 6 och Mario Blazevic 2.

Poäng i Jämtland: Oliver Gehrke 20, R T Guinn 18, Adam Rönnqvist 15, Teyvon Myers 15, Evariste Shonganya 13, Daniel Johansson 3 och Gustav Hansson 2.  

Efter matchen mot Jämtland har Martin Palmblad avancerat till åttonde plats i poängtabellen med en snitt på 18,50. William Magarity finns på plats 16, med snittet 16,0.

 

Av: Kenneth Range 

  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings