Kapten Tilde förlänger

Fredag 30 juni 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

 

"Telgeveteranen" som inför förra säsongen hade bestämt sig för att lägga dojorna på hyllan gjorde en strålande comeback och var en av de bidragande orsakerna till att laget vände en skakig inledning av säsongen till att pressa Real Udominate i fyra matcher i semifinalen. 

 

- Tilde är oerhört viktig för oss med sin erfarenhet och som lagkapten. Hennes ledaregenskaper betydde massor för vårt unga lag förra säsongen säger Viktor Bengtsson.

 

Tilde snittade 7 poäng och 4 returer under sin sjätte säsong med Telge.

 

- Det är inte de stora siffrorna rent statistiskt som jag begär av Tilde varje match utan det är hennes defensiva närvaro, smartness och ledaregenskaper som ger oss den matchbild vi vill ha fortsätter Bengtsson.

 

Tilde har haft två sejorer i Telge med en glugg på fyra säsonger då hon studerade i USA. Hennes debutsäsong var redan 2006-07 och nu gör hon alltså sin sjunde säsong i Telgelinnet.


- Jag tycker att förra säsongen var riktigt rolig och jag ville inte att den skulle ta slut. Så att jag är väldigt taggad på en ny säsong och det ska bli kul att vara med från början i år säger Tilde. 

 

Relaterade nyheter

Telge Basket