Kamp om andraplatsen när Norrköping gästar Täljehallen

Söndag 19 mars 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Det närmar sig slutet av grundserien i Basketligan herr och för Södertälje Kings återstår tre matcher som har betydelse för slutplaceringen i tabellen. Först ut är Norrköping Dolphins som har samma poäng som Kings och strävar efter att befästa andraplatsen i tabellen, vilket den som vinner i morgon måndag åtminstone tillfälligt kommer att göra till dess att de återstående två grundseriematcherna spelats.

 

Om lagen till slut hamnar på samma poäng har Dolphins ett bättre utgångsläge i de inbördes mötena med tanke på ställningen 2-1 i matcher och en segermarginal på sammanlagt 22 poäng. Möjligheten att komma etta finns fortfarande för båda, men det beror också på hur det går för serieledaren BC Luleå i de återstående matcherna. 

 

I fredagens bortamatch mot Jämtland Basket lyckades Kings efter en tuff kamp och tio ledningsbyten vinna med den minimala marginalen 99-98 och trots den viktiga revanschen visar Jämtlands höga poäng på ännu en bristande försvarsinsats. Dessutom, när motståndarlaget tillåts komma upp i siffror som närmar sig 100, krävs att man har en spelare som Toni Bizaca som kan bidra med 32 poäng. Medan Södertälje fick ge sitt yttersta för att besegra Jämtland kommer Norrköping till spel med en komfortabel vinst mot Malbas med 102-55. 

  

Liknande siffror lär det förmodligen inte bli åt varken det ena eller andra hållet i morgondagens match med tanke på likheten i lagens spelstil. Både Vedran Bosnic och Adnan Chuk sätter taktik och behärskning främst och lämnar minimalt åt slumpen. De vet båda vad de vill och vad som krävs, även om det är upp till spelarna att konkretisera lagets game plan.

 

Rutinerade och samspelta Dolphins har haft en jämn säsong med få dalar resultatmässigt sett. Liksom Kings har laget förlorat åtta matcher och vunnit 21, och de fyra senaste har slutat med vinst. En gedigen försvarsinsats bestående av konstant fokus och konsekvent hjälpförsvar krävs för att begränsa dolphinsspelarna, i synnerhet Cole Darling, som har snittat 19.3 poäng och 7.3 returer i lagens tidigare möten, och Joakim Kjellbom, 14.6 poäng och 8.8 returer. På det offensiva planet behöver fler spelare involveras och utnyttja en större del av sin kapacitet för att minska sårbarheten inom laget. 

 

Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings