Jätteryck gav Kings segern mot Uppsala i premiären

Söndag 30 september 2018

Auston Barnes poängbäst och prisad i premiären
Auston Barnes poängbäst och prisad i premiären

Kings stratade matchen mot Uppsala med att göra 15-0 på fem minuter. Den starten kunde Uppsala inte resa sig från och segersiffrorna skrevs 105-57.  

Inledningen tillhörde Alexander Lindqvist. Alex sköt i två treor och en tvåa när Kings gick fram till 8-0. Men det var inte slut med det - Kings gick fram till 15-0 innan Nemanja Jovanovic reducerade. Som värst, för Uppsala, ledde Kings med 23-2. 

Siffrorna efter första var 25-10.  

I den andra tog flytet slut för Kings och Uppsala kom starkt tillbaka. Man minns två fina Uppsalaanfall där Axel Nordström drev mot korgen men serverade bollen ut på vingen med poäng som följd. På fyra och en halv minut gjorde Uppsala 13-3. Men Kings replikerade med ett nytt ryck - 15-0. Under den perioden tände också publiken till när Auston Barnes gjorde en tip-in och Eric Adams bidrog med en jätte-dunk. Kings släppte bara till en offensiv retur vilket ju hjälper förstås. 

Ställningen i paus: 52-27.

Den andra halvleken inleddes jämnt, men efter en minut var det dags för Alex igen. Först en tvåa och strax därpå en ny trea. Då hade han varit poänglös sedan matchinledningen. Det där startade ett trepoängrally för Kings. En lång tjusig lång trea av Martin Pahlmblad följdes av två treor av Valter Lindström. En period där landslagsspelarna levererade alltså. Men det slutade ändå lite i moll, eftersom Valter Lindström föll i golvet med skadad fot. Han gjorde tecken direkt att det inte kändes bra. 

Efter tredje: 84-41.

Avslutningen blev som du förstår en transportsträcka där Kings kunde låta bänkspelarna få speltid. Så här dags i matchen visade Eric Adams framfötterna när han tryckte i bollen med kraft några gånger. Han fick också en varm applåd när han byttes ut med knappt fyra minuter kvar. 

Slutresultat 105-57 

Sammanfattningsvis:

Två stora ryck gjorde att spänningen i denna match uteblev. Uppsala fick inte använda sin USA-import Xavier Cannefax som inte är spelklar och då är laget för ihåligt, vilket coach Tillman också är medveten om. Nathan Dawit spelade heller inte idag. Men en lång spelare ska nu vara på väg in och då ökar slagkraften. Kings fick en bra tröst efter förlusten i europaspelet och kunde lufta bänken, vilket ju är bra. Och när det gäller Valter Lindström: De närmaste dagarna avgör hur lång frånvaro det blir.   

Pris till bästa spelare: 

Eric Katenda i Uppsala och Auston Barnes i Kings 

Södertälje Kings-Uppsala 105-57 (25-10, 27-17, 32-14, 21-16)

Poäng i Kings: Auston Barnes 17, Eric Adams 16, Alexander Lindqvist 13, Eric garcia 11, Martin Pahlmblad 10, William Magaity 9, Valter Lindström 7, Toni Bizaca 7, Mario Blazevic 5 Oskar Holm 5, Dimitris Agathangelidis 5.

Poäng i Uppsala: Eric Katenda 14, Axel Nordström 11, Namanja Jovanovic 8, Davy Baltrus 6, William Eriksson Hansson 5, Robert Bolander 5, Oskar Granat 3.  

Foto: Anna Forsström

Text: Kenneth Range 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings