Högsbo - måstematch för Telge

Torsdag 21 februari 2019

Foto: Anna Forsström.
Foto: Anna Forsström.

- Det känns som sista chansen om vi vill klättra i tabellen och vi behöver vinna med åtta poäng, säger coach Viktor Bengtsson inför lördagsmatchen mot Högsbo. 

Inför den där matchen har båda lagen 14 poäng - två bakom Eos och fyra före Visby. Eftersom Högsbo vann den förra matchen, i Täljehallen, med 82-75, så är det seger med åtta poäng som gäller, för att ha fördel när det gäller inbördes möte.

I den förra matchen var det Tiasha Gray med 26 och Alexis Hyder med 24 poäng, som dominerade för Högsbo. För Telge gjorde både Ellen Åström och Klara Lundquist 21 poäng, en det var ju i den matchen som Klara drabbades av hjärnskakning. 

Högsbo kommer till den här matchen från en stark insats, som gav knapp förlust mot Luleå, för att därefter förlora mot Wetterbygden. an verka konstigt, men inte för coach Bengtsson.

- Luleå lägger sig ofta på motståndarnas nivå, men ser ändå oftast till att vinna. Nu när Högsbo spelar utan Alexis Hyder ser deras lag ut ungerfär som Wetterbygdens.

Telge kommer från förlust mot Visby, i en match som Telge dominerade men tappade under den andra halvleken.

- Jag var inte nöjd med vårt försvarsspel. De fick göra 47 poäng i den andra halvleken och vi gick ifrån åra regler, säger coach Bengtsson.

I den visbymatchen gjorde Ellen sex poäng, jämfört med de 21 hon satte mot Högsbo. Troligen krävs det närmare 21 från Ellen om en seger med åtta poäng ska vara möjlig.

Efter matchen mot Visby toppar Klara Lundquist poängligan med ett snitt på 20,9.  

Högsbo har ju nyligen värvat en ny USA-import, som heter Cayla McMorris. Hon sägs vara en av de bästa damspelarna någonsin på University of Wisconsin.

- Det är inte lätt att veta hennes status nu, men hon är en kreatör och det är väl vad de behöver, säger Viktor Bengtssson.

I de senaste matcherna har Sofie Lundberg svarat för nyttiga insatser då hon spelat mycket. Ja mot Luleå spelade hon enligt det officiella 40 minuter. 

Klockan 1500 på lördag börjar matchen.  

Relaterade nyheter

 • Förlust mot A3

  Skrivet 2020-02-19

  En jämn och sevärd match spelades mellan Telge Basket och A3 Basket Umeå den här onsdagskvällen i Täljehallen och slutade till sist 73-82 efter en stark sista quarter av gästerna. ...

  Läs mer
 • Förnyat A3 på jakt efter revansch

  Skrivet 2020-02-18

  I morgon onsdag kommer A3 Basket Umeå till Täljehallen för att försöka ta revansch mot Telge Basket, som vann med 70-66 i Umeå Energi Arena i november, i lagens enda ...

  Läs mer
 • Telge vann mot Mark

  Skrivet 2020-02-16

  Telge besegrade Mark med 73-67 i en match som Telge dominerade i första halvlek, men höll på att tappa i den andra.

  Läs mer
Telge Basket