Hjälp Telge betvinga A3

Fredag 5 april 2019

Telge förlorade ju den första semifinalen mot A3 och behöver nog en seger på söndag i Täljehallen. Då behövs verkligen ditt stöd. 

72-50, så skrevs segersiffrorna för ett A3 som var ruskigt starkt hemma i Umeå senast. Coach Enjebo hade verkligen fått sina spelare att förstå att nu är det allvar. Försvarsspelet var riktigt vasst och det blev för tufft för telgetjejerna.

Hemmaplan, publikstöd och lärdomar av den förra matchen nämner coach Bengtsson som skäl till att få söndagsmatchen jämn.

- Nu vet vi vad vi måste fokusera på och nu har vi fått känna på den högre nivån det innebär att möta A3, det kan få matchen jämn, säger Bengtsson.

Men i sanningens namn så ska det mycket till för vinst. Ama Degbeon, Alyssa Lawrence, Tiffany Brown är ju mycket bra spelare som också var bra senast. Då hade Hollie Mershon inte sin bästa kväll och den kan komma på söndag istället. Å andra sidan - vem hade trott att Högsbo skule slå ut Luleå och att Eos skulle slå ut Alvik. Allt kan hända. 

En sak är i alla fall säker, det måste komma fler poäng från Deanna Weavers händer än de fem det blev senast och då måste hon också få bättre bolleveranser.

I västa fall kan söndagens match vara den sista chansen att se Klara Lundquist i telgelinnet i Täljehallen. Bara det är ett skäl till att komma på söndag kväll - förutom då att ditt stöd verkligen behövs.  

Matchstart söndag 1934.  

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget